Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované portobello s polentovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 039 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny9,92 g
Tuky120,36 g
Vláknina22,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy76,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit marinovat houby cca hodinu, ale čím déle, tím lépe - já klobouky nakládám obvykle den před přípravou jídla. Krok 2: Když jsou houby ochucené, opečte je z obou stran na grilu či na pánvi - z každé strany pár minut. Pokud jsou klobouky větší a tlustší, doporučuji přikrýt pánev pokličkou a krátce je podusit. Krok 3: Na polentu přiveďte vývar či vodu s bujónem k varu a poté pomalu za neustálého míchání přisypávejte polentu - nesmí se udělat hrudky. Krátce povařte do zhoustnutí, poté vlijte smetanu, přisypte droždí a bylinky. Obvykle se trochu liší různé druhy a značky polenty, pokud je vaše příliš hustá, nařeďte ji do požadované konzistence rostlinným mlékem.

Zveřejněno 2. 10. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované portobello s polentovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q9K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované portobello s polentovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q9K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
raw portobello, žampiony s polentovou s kaší, jak udělat portobello, recept na portobello, jídla z houby portobello, jsk udělat portobelo, polentová kaše recept, portobello raw, houba portobello raw recepty, houby s polentovou kaší, portobello recept, portobello v sacku

Suroviny:
portobello, olej olivový, ocet balsamiko, sirup javorový, česnek, kukuřičná kaše, vývar zeleninový, bujón, smetana rostlinná, lahůdkové droždí tebi, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé, čerstvé bylinky, pažitka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu