Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadir

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Machna

Snadný

Suroviny

Porce: 4 až 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 589 kJ /
3 009 kcal
Bílkoviny90,98 g
Tuky7,67 g
Vláknina51,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy619,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli opečeme na oleji do křupava a hotovou dáme do pekáče. Poté uvaříme doměkka na kostičky nakrájené brambory. Hotové brambory dáme k cibulce do pekáče, rozšťoucháme. Krok 2: Mezitím uvaříme fleky v osolené vodě doměkka. Přidáme je do pekáče k cibulce a bramborům a posypeme sladkou mletou paprikou. Zamícháme a dle chuti přisolíme. Podáváme s kyselou okurkou.

Zveřejněno 8. 11. 2015

Poznámka autorky Machna

Přeji dobrou chuť.

Recept mám od nevlastního otce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadir

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jr19

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadir

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jr19

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ptám se autorky: Proč zdůrazňuje, že všechno dáváme do pekáčku, když pak nic nezapéká? Je to divné, jsem zmatený.

Mám to rád, ale u nás to chutná víc opečenou uzeninou, klobáska na kolečka, párek co je doma. S tou slaninou jsem to nezkoušel. Dnes to udělám.:yes:

<3:yes::yes::yes:

Já uvařím brambory zvlášt fleky zvlášt,cibuli osmahnu.Brambory nakrájím na drobno. Vše smíchám ,přidám červenou papriku,osolím dám na plech a zapeču až je to křupavé.Je to vynikající.PS paprikou nešetřím.

jé to je jídlo mýho dětství .. dělalo se to vždy ze zbytků teda brambor uvařených ve slupce nebo těstoviny .. teda nevím přesně jak se postupovalo ale výsledek na talíři byl takový že to bylo zamíchané rozštouchané brambory uvařené těstoviny a promaštěné na sádle usmaženou cibulkou se špetkou červené papriky .. pilo se k tomu kyslé mléko nebo se dávalo kysané zelí .. z trhu kupované na váhu ze sudu ... to byla dobrota

Laco: Je to vec zvyku. U nás sa varia zemiaky na kocky zvlášť, fliačky zvlášť. Potom sa orestuje slanina na kocky, cibuľa, pridá paprika mletá a do toho základu idú zemiaky a fliačky. Ale plne súhlasím, že zemiaky v tej paprike sú bombové. :yes:

Laco: ano, i u nás se dělával takto:-))

Granátnik, ako ho volali už moji rodičia, sa robí úplne ináč. Na väčšej panvici na troche tuku opražíme cibuľu, môžme pridať aj papriku (zelenú, bielu) pridáme surové na kolieska pokrájané zemiaky, ak máme nové, nepodlievame, staré zemiaky trochu podlejeme, osolíme, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme uvarené fleky, ja som ich robieval sám, dobre premiešame pri ešte zapnutom horáku a podávame. Zemiaky perfektne vsiaknu chuť cibule, papriky a korenín.

Tématické fráze:
grenadir, granatir, grenadir recept, recept grenadir, recept granatir, granatir jidlo, granatir recept, recept granadir, fliačky s bramborem, zeleno fleky s houbami, recepty ze starých brambory, brambory s flekami a sladkou paprikou, brambory s flekama, granatir zapečený, stouchane brambory s flekama, staré uzenářské recepty

Suroviny:
brambory, flíčky, cibule, paprika sušená sladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu