Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatele bolognese

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pelle

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 341 kJ /
3 428 kcal
Bílkoviny217,24 g
Tuky140,72 g
Vláknina39,86 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 10,44 g
Sůl25,98 g
Sacharidy288,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je dozlatova na 2 dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve. Krok 2: Maso zalijeme 3 dcl domácího vývaru. Pak přidáme půl kila čerstvých, vyzrálých rajčat nebo 500 ml rajčatové omáčky. Nakonec skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar. Krok 3: Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300 g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dám do něj 3 vajíčka a začnu zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plátek, který necháme vysušit 10 minut. Krok 4: Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100 g těstovin 1 litr vody, a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny. Krok 5: Scedíme cca po 5 minutách, aby byly těstoviny aldente. Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmezán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.

Zveřejněno 18. 11. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatele bolognese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKkO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatele bolognese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nejak se Vam vytratila v postupu pancetta, vinem ze zaleva na zelenine a pancette dobre osmazene maso, vino se necha odparit (lepe, kdyz to udelate na dvakrat) a pak teprve se prida pomodoro (v pripade opravdove bolonske omacky se pridava dvakrat koncentrovany rajsky protlak, ne sugo).
Nepouziva se bulvovy celer, ale rapikaty.
Mleko tez nevidim v postupu...

Do cesta na tagliatele pridávate bílý pepŕ?
Do omáčky 100 g pancet? A 2 dcl mlieko?(viď suroviny)
Dík za odpoveď!

Tématické fráze:
tagliatele, tagliatelle recept, tagliatelle bolognese, bolognese, těstoviny tagliatelle recepty, tagliatelle recepty, tagliatele bolognese, omáčka na tagliatele, bolognese recept, těstoviny bologneze, zapečené těstoviny s bolognese, zapečené těstoviny bologněse, tagliacele, tagliacele, tagliatele recepty, testoviny bolognese, recepty těstoviny bolognese, omacka na testoviny bolognese, těstoviny tagliatelle recept, tagliatelle bolognese se sýrem

Suroviny:
mouka, vejce, sůl, pepř bílý, pancetta, maso mleté telecí, maso hovězí mleté, cibule, mrkev, celer, olej olivový, víno červené, bujón, mléko, omáčka rajčatová, parmazán, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu