Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové rohlíčky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzlicek077 zuzlicek077

Snadný

Doba přípravy 1470 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 30 min

1470 min (1440 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3 plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 733 kJ /
3 760 kcal
Bílkoviny48,60 g
Tuky247,60 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy321,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme změklé máslo. Ručně zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Krok 2: Druhý den si těsto vyndáme alespoň 2 hodinky před tím než s ním budeme pracovat. Pokud se i přesto budou rohlíčky dělat špatně, zapracujeme do něj ještě trochu změklého másla. Krok 3: Následně tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15 minut. Pozor - po upečení jsou velice křehké, doporučuji je chvíli nechat na pečícím papíře a sundávat je až trošku zchladnou. Krok 4: Poté je můžeme obalit v moučkovém cukru, ozdobit čokoládou nebo je nechat jen tak.

Zveřejněno 18. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNlM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNlM

Marie

Komentáře (4)

Právě jsem dopekla a ochutnala. Do těsta jsem přidala ještě jedno menší vajíčko, cukr obyč moučkový, půl těsta obarvila kakaem a musím říct, že jsou vážně vynikající- světlé i tmavé. Světlé jsem obalila v mouč. cukru, tmavé nechala "na hořko" . Ořechy báječně přikryjí takovou tu typickou pohankovou pachuť, kterou každý nemusí. Dělám tak i pohankovou ořechovou bábovku. S vajíčkem rohlíčky drží, nic se nedrobí, nerozpadá. Ořechy jsem mlela na jemno masovým mlýnkem, na vánoční cukroví mi děti vždy ochotně namelou zásobu. Rozhodně to chce pravé máslo, žádné "tuky na pečení". Fantastická bezlepková mňamka. Recept rozhodně doporučuji, ukládám k oblíbeným a budu doporučovat dál.

Po opakovaném pečení vyzkoušeno, že výborně lepí i lžička tvarohu (místo vajíčka).

to vyzkouším, díky za tip:-), pohankovou mouku mám doma:-)

Janina: Já ani pořádně nevím jak chutnají ty klasické, ale určitě tam malý rozdíl bude :-) Tyhle budou určitě křehčí, protože neobsahují lepek. Nám chuťově hodně zachutnaly a jiné už dělat nebudeme ;-)

Zrovna dnes jsem si koupila mou oblíbenou pohankovou mouku :) Rohlíčky budu dělat o víkendu, tak doufám, že se povedou. Mají odlišnou chuť od těch klasických?

Tématické fráze:
rohlíky z pohankové mouky, pohankové rohlíky recept, rohlíčky z pohankové mouky, rohlíčky z pohankové mouky, domácí rohlíky z pohankové mouky, recept na pohankové rohliky, rohlicky pohankove mouky, pohankove domácí rohlíky, pohankove rohlíky, pohankové rohlíky recepty, bezlepkové rohlíčky z pohankové mouky, rohlíky z pohankove hladké mouky, rohlíky z pohankove mozky, recept pohankové rohlíky, pohankové rohlíčky bez cukru, rohličky pohankove bez mouky, rohliky z pohankove mouky recept, rohlíčky zpohankové moky, cukroví z pohankové mouky rohlíčky, domácí rohlíky z pohanky

Suroviny:
mouka pohanková, máslo, cukr třtinový, ořechy

Přidat fotografie receptu