Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločková kaše na sladko (Britská Porridge)

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 468 kJ /
1 785 kcal
Bílkoviny67,00 g
Tuky32,00 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy294,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte vše do nepřilnavého hrnce a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. Vypněte a nechte 5 minut bobtnat. Kaše ještě zhoustne.

Zveřejněno 20. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločková kaše na sladko (Britská Porridge)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okoB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločková kaše na sladko (Britská Porridge)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okoB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Veronika.Hrozna: Není potřeba sbírat odvahu, je to opravdu kvalitní jídlo, při kterém si trávící ústrojí odpočine od náročných pokrmů, třeba po Vánocích. Vhodné pro diabetiky, protože jen pomalu uvolňuje sacharidy do krve. Tím myslím vločkovou kaši, ochucené müsli je něco trochu jiného. Doporučuji koupit jemné vločky, jak píše tejaja, já osobně je kupuji v Lidlu.

Dajda: Já takovou kaši, ani vločky nikdy nejedla! Dokonce ani ty ochucené v krabici. Uff. Já musím nabrat odvahu a zkusit to!

Já vůbec nesladím ani krupicovou kaši, jen nahoru nasypu něco sladkého na ochucení, nejraději čokoládu, ale může to být i troška dobrého vanilkového cukru a samozřejmě kousek čerstvého másla. :yes:

casino: S medom by som ešte súhlasila. Aj keď ja si do vločiek ani ten nedávam. ;-)

Dajda: tejaja:
No, budu-li rcp hodnotit také subjektivně, pak bych cukr (med) také použil...
...a dokonce v množství větším než malém ;-)

Súhlasím s Dajdou. Vločky netreba vôbec sladiť. Obsahujú veľa sacharidov. 3 lyžice cukru na 1 hrnček vločiek sa mi zdá veľa. Moje raňajky tvoria každý deň vločky s jogurtom a ovocím. Kupujem jemné vločky a tie netreba namáčať vopred. Zamiešam do jogurtu a hneď môžem jesť. Postoja max 5 min, kým sadnem k raňajkám a zalejem kávu. ;-)

evula: Řekla bych, že kaši není nutné sladit vůbec, nasládlou chuť má i tak. Vločky dávám naboptnat do mléka nebo mléka s vodou už večer a ráno krátce uvařím. Sůl to chce určitě, dá se přidat i kousek másla nakonec. Je to prima jídlo k snídani (nebo k večeři), pokud si Váš žaludek potřebuje odpočinout od spousty skvělých, ale náročnějších dobrot. :yes:

Doporučuji vyzkoušet ještě se špetkou soli, a to poctivou, má to plnější chuť a dá se pak dost ubrat cukru

Tématické fráze:
vločkový kase, vločkový kaše recept, vločkové kaše, vločková kaše recept, vločky-recepty na na sladko, vločková kaše 1 porce, porridge s jablky, pohankové vločky recepty na sladko, pohankové vločky na na sladko recept, recept poridge kaše, poridge 1 porce suroviny, recept na vlockove rizoto, poridhe recept, poridge - recept, porridge s mlékem, jak udělat porrage

Suroviny:
vločky, mléko, cukr

Přidat fotografie receptu