Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky na zelenině, dušené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 velké

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 826 kJ /
675 kcal
Bílkoviny27,42 g
Tuky16,74 g
Vláknina69,92 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,46 g
Sacharidy71,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely hezkou zelenou barvu. Krok 2: Maso opláchneme osušíme, osolíme a v papiňáku na rozehřátém oleji s máslem prudce opečeme z obou stran. Krok 3: Opečené maso vytáhneme na talíř a do výpeku dáme orestovat cibuli s česnekem. Přidáme nastrouhanou zeleninu, za stálého promíchávání necháme mrkev pustit nažloutlou barvu a poté podlijeme vývarem. Do hrnce položíme nerezovou vložku, nebo pařák na napařování knedlíků a přidáme opečené maso. Krok 4: Posypeme kmínem, přidáme kostičky zeleniny a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 5: Od doby varu dusíme na slabém plameni 15 - 20minut, podle velikosti masa. Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso a 8lžic šťávy přendáme do hlubokého talíře. Krok 6: Do hrnce se zbytkem šťávy dáme uvařené brambory a šťouchadlem rozšťoucháme. Krok 7: K masu se šťávou přidáme scezené kapustičky a v mikrovlnné troubě trochu ohřejeme. Na talíři maso přelijeme zbytkem šťávy a ozdobíme kapustičkami. Krok 8: Pokud na přílohu chceme klasickou bramborovou kaši se smetanou a máslem, tak šťávu z masa necháme v hrnci prudkým varem zredukovat na námi požadovanou hustotu. A nebo jako přílohu zvolíme dušenou rýži a šťávu redukovat nemusíme.

Zveřejněno 21. 12. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kapustičky můžeme dát do hrnce společně s ostatními surovinami, ale musíme počítat s tím, že budou hodně měkké a bledší barvy.

Šťouchané brambory jsem dělala podle https://www.toprecepty.cz/recept/45975-brambory-ro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky na zelenině, dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBp0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky na zelenině, dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBp0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuřecí čtvrtky na zelenině, kure v papinaku, kuřecí čtvrtky recepty, kuřecí čtvrtky v papiňáku, recepty z papiňáku, kuřecí čvrtky dušené, kuřecí stehna v papiňáku, dušené kuřecí stehna v papináku, kuřecí čvrtky na zelenině, dušené kuře na zelenině, kuřecí prso na zelenině v tlakáči, dušené kuře se zeleninou, jak uvařit kuřecí maso v papiňáku, kuřecí čtvrtky recept, kuřecí stehno v papináku, dušene ctvrtky se zeleninou, top recepty kuřecí čtvrtky, kure z papinaku, kuřecí čtvrtky z tlakáče, kapustičky a kuřecí stehna

Suroviny:
kuře čtvrtky, mrkev, mrkev, celer, celer, cibule, česnek, máslo, olej, kmín celý, voda, kapusta růžičková, sůl

Přidat fotografie receptu