Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika z tlakového hrnce

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 042 kJ /
8 375 kcal
Bílkoviny288,03 g
Tuky738,21 g
Vláknina16,95 g
Cholesterol 4,24 g
Sodík 2,27 g
Sůl6,47 g
Sacharidy139,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček, játra a cibuli pokrájet na takové kusy, aby šly potom vložit do mlýnku. Krok 2: Ale nejprve do hrnce dáme bůček, podlijeme decinkou - dvěma vody a vaříme cca 40 minut. Hrnec otevřeme, vložíme játra a cibuli, popřípadě dolijeme vodu, zamícháme a vaříme dalších cca 20 minut. Krok 3: Pokud je vše uvařené (játra budou tuhá) a v hrnci je dost vývaru, ten odebereme a později použijeme na ředění směsi. Zbytek vývaru v hrnci vyvaříme na tuk, směs vytáhneme a dáme chladit. Krok 4: Vychlazenou 2 x pomeleme na šajbě (mlecí desce) číslo tři a nakonec pomeleme, předem namočené a vody zbavené, rohlíky a přidáme celé vejce. Krok 5: Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme kořením, které jsme si předem připravili. Přidáme strouhanku a vše důkladně promícháme. Pokud je směs tuhá, zředíme odloženým vývarem, pokud je řídká, přidáme strouhanku. Krok 6: Směs nacpeme do obalu (salámové, tlačenkové střevo nebo pokud je možnost, tak i do tlustého střeva), pevně zavážeme a dáme prohřívat do vody maximálně 90 - 95 °C po dobu cca 40 minut. Vyndáme a dáme do chladna.

Zveřejněno 26. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika z tlakového hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNmP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika z tlakového hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNmP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z tlakového hrnce, játrová paštika#utm_source=m.search.seznam.cz, pastika z pomaleho hrnce, pastika pomaly hrnec, 3 kg bucku 1 kg jater, varime játrovou paštiku, obal na paštiku, recept na paštiku, recept na paštiky, recepty - játrová paštika, obaly na játrovou paštiku, paštika ve střeve recept, co z tucneho bucku, játrová paštika recept, recept jatrova pastika obrazky, pomaly hrnec pastika, jatrova pastika ve střevě, jatra ve strevu recepty, paštikové obaly, pastika ve strevu recepty

Suroviny:
lalok vepřový, játra vepřová, cibule, vejce, rohlík, strouhanka, sůl, pepř, jalovec, koření hřebíček, koření nové koření, pepř černý,

Přidat fotografie receptu