Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Kyselice" z pečené zeleniny

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, popř. oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V míse promícháme s olejem, přidáme celé stroužky česneku a tymián a pečeme za občasného promíchání na 180 °C doměkka. Krok 2: Hotovou zeleninu dáme do hrnce, přilijeme vývar nebo vodu, chvíli povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Polovinu zakysané smetany rozkvedláme s trochou vody (pokud chceme mít polévku jemnější, použijeme asi 150 ml mléka) a hladkou moukou a vlijeme do polévky. Krok 4: Povaříme mírným varem 15 minut, přidáme ocet a cukr a dochutíme solí a pepřem. Na talířích zdobíme kopečkem zbylé "zakysanky".

Zveřejněno 27. 12. 2015

Poznámka autorky Danca

Na podzim jsem při přípravě pečené zeleniny k večeři nějak neodhadla množství.. Zbytek mi bylo líto vyhodit, tak jsem ji napěchovala do zavařovací sklenice a sterilovala v MT. Vydržela.. a dnes se hodila na přípravu této lehké a moc dobré polévky:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kyselice" z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plvp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kyselice" z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plvp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jana Remkova: mika59: děkuji, právě jsme měli zbytek k večeři, po rozležení je ještě lepčejší:-p:-p:-D:-K

Jiří Žilavý: jíška mě taky napadla, ale smetana byla víc po ruce;-):-)

santonino::-D že by už předsilvestrovská nálada??:-O:-D:-K

Chutnala by mi :-p:-p:yes:

:-O:yes:

Jiří Žilavý 28. 12. 2015 14:30
Je to výborné. Já ale pro dohuštění,a zjemnění dělám jíšku máslovou.

santonino 28. 12. 2015 11:48
Snad by tam mohly být přidány ingredience - vajíčko, hřibky,bobkový list, nové koření, fazole a klobása, nebo kabanos. / pro fyzicky aktivní muže/:-)

Tématické fráze:
kyselice z mleka, kyselica recept, z pečené zeleniny, pečeme zeleninu

Suroviny:
zelenina, cibule, mrkev, celer, řepa červená, tuřín, dýně, paprika, cuketa, lilek, česnek, olej, tymián, vývar zeleninový, smetana zakysaná, mouka hladká, ocet, cukr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu