Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové rolády s jednoduchou náplní

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 353 kJ /
2 952 kcal
Bílkoviny229,70 g
Tuky212,59 g
Vláknina20,25 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,10 g
Sacharidy23,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu, cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Krok 2: Ze špenátu vymačkáme vodu a špenát v míse promícháme s rozpuštěným máslem, granulovaným česnekem, špetkou soli a pepřem. Krok 3: Maso opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Každou část masa uprostřed ostrým nožem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Takto rozříznuté maso rozevřeme tak, aby pláty vypadaly jako otevřená kniha. Krok 4: Pláty masa přes folii rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Krok 5: Na každý plát položíme vedle sebe 5 plátků česnekového boku. Na česnekový bok rozetřeme ochucený špenát a opět poklademe zbývajícími plátky česnekového boku. Krok 6: Takto připravené pláty zavineme do rolády a zajistíme provázkem. Krok 7: Do papiňáku(tlakového hrnce)dáme lžičku oleje, kostičky anglické slaniny a necháme 2 minuty osmažit. Poté přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Krok 8: Na takto připravený základ dáme prudce ze všech stran zatáhnout rolády, podlijeme 250 ml vývaru a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut. Krok 9: Po ochlazení hrnec otevřeme, rolády odložíme stranou a z hrnce do kastrůlku odlijeme polovinu šťávy z masa. Krok 10: Do papiňáku se zbytkem šťávy dáme nakrájené brambory, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu necháme na slabém plameni brambory dusit 5 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a brambory rozšťoucháme. Podáváme s roládou nakrájenou na silnější plátky a přelité zbytkem šťávy.

Zveřejněno 8. 1. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Roláda je chutná i po studenu, nakrájená na tenké plátky a podávaná s pečivem.

Do fotopostupu jsme dodatečně přidala 3fotografie,jak si doma připravit pláty masa na roládu, nebo na závitky. Omlouvám se za druh masa, není to z vepřové plece(kterou jsem nefotila) ale je to z vepřové krkovice.Tento postup můžeme praktikovat u jakéhokoliv druhu masa, které máme vcelku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rolády s jednoduchou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rolády s jednoduchou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Dana61: děkuji:-K

Alzbetina Prk.:děkuji:-KAlžbětko já někdy k bramborám přidám i zeleninu,buď pár růžiček kapusty,nebo květáku,brokolice či mrkve a vždycky je zase odlišnější příloha,nebo když už není maso,tak je to jako hlavní jídlo:-p

cecilka:Děkuji:-KManžel také moc zeleninu nemusí,ale jako náplň v masové roládě,nebo v listovém slaném závinu neprotestuje:-))Krkovička a kel je také moc dobrá volba:-p:yes:

Este raz:-p:-p:-p:-K. , mala som na navsteve rodinku, no tento raz som nerobila spenatovu napln ale kelovu a :yes: vsetci boli nadseni, dokonca aj deti, ktore zeleninu , na ziadny sposob, nemusia. Kel som uvarila do makka, ochutila cesnakom solou, rozmixovala a natrela do "otvorenej knihy". A propos, robila som to, tentoraz z krkovicky, a bolo to este lepsie.:-K:-p:-K:-p

Super nápad s těmi bramborami v papiňáku se zbylou šťávičkou. Určitě to v nejbližší době zkusím! :-p:yes:

tvé recepty prostě nezklamou:yes::-D

Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-K
U rolád je výhoda,že se může použít náplň,podle toho,co je zrovna doma v ledničce a většinou to vyjde;-):-))

cecilka:Marienko,přidala jsem 3poslední fotografie s popisky,jak maso nařezat a rozevřít do tvaru"otevřené knihy".
Dodatečně jsem to připsala i do poznámky:-)

Mám ráda tvé recepty, a proto zasílám díky :-K, vyzkouším, i když to asi nebude viz "hore";-):-K

Na moju trpezlivosť trochu komlikovaný recept:-((, ale oplatilo sa, :yes::yes::yes::-p:-K
A ešte, vďaka za foto návod na tzv.otvorenú knihu:-!, stále som si nevedela predstaviť, ako sa dá pliecko "otvoriť" a plniť:-((.
Takže ešte raz :-p:-p:-p

Krásná práce:-p:-p:yes:

To budu muset vyzkouset. Vypadá to pěkně, není to moc složité a určitě je to dobré. Líbí se mi, že je tam jen několik surovin, které mají sladěné chutě.

To vypadá moc chutně :yes:

Aničko no krása:yes::yes::yes::yes::yes::yes:a určitě i dobrota:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nápln do vepřové rolády, jak nařezat maso na roládu, vepřová roláda, rolada z vepřové krkovice, roláda z krkovice, vepřové rolady, jak pripravit maso na roladu, roláda z vepřové plece, náplně do vepřové rolady, vepřová roláda z krkovice, vepřové rolady a naplne, vepřová roláda z plecka, náplně do masových rolád, masové rolády vepřové kýty, rolada s krkovice, napln do masové rolády, příprava vepřové rolády, rolády z vepřového masa, veprova rolada náplň, vepřová roláda s náplní

Suroviny:
plec vepřová, bok česnekový, špenát listový, slanina anglická, vývar, cibule, česnek, česnek granulovaný, máslo, olej, sůl, pepř mletý, brambory

Přidat fotografie receptu