Smetanové vepřové ragú
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá ohřát i druhý den.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 161 kJ / 1 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,48 g |
Tuky | 76,14 g |
Vláknina | 6,68 g |
Cholesterol | 698 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 19,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.
Krok 2: Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.
Krok 3: Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři doplníme vařeným vejcem a nasekanou natí jarní cibulky.
Zveřejněno 9. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové vepřové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njpR
Moje poznámka
Smetanové vepřové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njpR
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 4 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 58 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
veprove ragu,
houbové ragů se smetanou,
vepřové na smetaně,
vepřové ragú se zeleninou,
smetanove ragu,
vepřové maso na smetaně s těstovinami,
vepřové ragú s těstovinami,
vepřové se smetanou,
vepřové ragú recept,
ragů se smetanou,
vepřové ragú s houbami,
vepřové maso na smetaně s těstovinou,
houbové ragu na smetane,
ragu z krkovičky,
testoviny s veprovym.masem se smetanou,
recepty vepřové ragú,
veprove na smetane s testovinami,
ragu na smetane,
recepty vepřové,
ragů na smetaně recept
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
česnek,
vejce,
mrkev,
cuketa,
kapustičky,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
solamyl,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
cibulka jarní
Komentáře (5)