Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hohenwartské fazole s uzeným

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martin z TNV

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 236 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny214,55 g
Tuky33,90 g
Vláknina190,89 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 6,12 g
Sůl14,33 g
Sacharidy228,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák. Krok 2: V něm na oleji osmahneme postupně cibuli, potom maso a před koncem chvilku česnek, opepříme. Krok 3: Přilijeme fazole s vývarem, přidáme protlak, tymián a Masox. Zavřeme papiňák a asi 20min vaříme dál. Krok 4: Pokud je vše měkké, dodáme kečup, sůl, cukr a zahustíme hl. moukou.

Zveřejněno 15. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hohenwartské fazole s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvWw

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hohenwartské fazole s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvWw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Fazole jsou dobré, akorát jsem musela prodloužit dobu vaření o 1 hod. :-)

cecilka:Všechno by se urychlilo.I já to tak jednou udělal.Hlad byl mocnější..:-p

Martin z TNV:
A čo by sa stalo, keby som uvarila údené mäso a potom, podľa vášho receptu pokračovala ďalej, no namiesto sušenej fazule by som pridala konzervovanú=červenú v paradajkovej omáčke:-?.

cecilka:Já taky nemám kaši.Jen to tak vypadá.Fazolky jsou vcelku,měkké,jen ten protlak a zahuštění to tak fajně spojí.

Martin z TNV:
tak to si radšej počkám=budem fazuľu a variť a variť až kým nebude mäkká, ako použiť papiňák. A napokon z toho nebude musieť byť fazuľová kaša.

cecilka:Jistě to bez tlaku taky půjde.Jen mějte trpělivost s časem.Mě se tyhle tmavé vaří skutečně dlouho.Mám to jídlo rád-jako všechny luštěniny.

tejaja:....a možno to môže byť skvelé, fazuľovú kašu + údené som ešte ani nerobila, ani nejedla. Skúsim vyskúšať, ale nie v papiňáku, bojím sa ho, raz mi "buchol" , odvtedy ho puužívam ako normálny hrniec, bez pokrievky.

magdalenka:Doplnil jsem,omlouvám se.Postupně to dáme dohromady.:-8

Ja by som uvítala hmotnosť fazule. Vďaka.

Já ty časy trochu upravil.Jiná fazole,jiný čas.Moje zkušenost je s tmavou fazolí taková.Ale je lepší dovařit než rozvařit.Takže OK.

Tá doba varenia v papiňáku sa mi nezdá. Fazule varím v papiňáku 15 - 20 min a sú mäkké. Ty varíš ešte už mäkkú fazuľu zase v papiňáku ďalších 30 min. Teda spolu 75 minút, teda 1 hod a 15 min. To musí byť z tej fazule kaša.

Tématické fráze:
fazole s uzeným, fazole s uzenym recept, fazole s uzeným masem, pikantní fazole s uzeným, recepty na tmavé fazole, fazole v papiňáku, fazole a dal, vařené fazole s uzeným masem, testoviny s fazoli a uzenym chorvatsko, bílé fazole s uzeným, tmava fazole, vařime fazole v papinaku

Suroviny:
fazole červené, maso uzené, cibule, česnek, protlak rajčatový, kečup sladký, cukr, olej, pepř, tymián, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl

Přidat fotografie receptu