Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče

Tento salát je osvěžující a barevný pokrm plný zajímavých chutí a zdraví prospěšných látek. Křupavý fenykl se skvěle doplňuje se sladkostí červené řepy a šťavnatými kousky pomeranče, které dodají salátu lehkou citrusovou kyselost.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 191 kJ /
524 kcal
Bílkoviny8,05 g
Tuky32,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy42,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečenou nebo uvařenou oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, stejně tak fenykl a cibuli (může být i červená). Krok 2: Pomeranč oloupejte, zbavte bílé dužiny a také pokrájejte na tenké plátky - šťávu zachyťte do misky. Krok 3: Opatrně promíchejte (pozor, řepa barví), posolte. Krok 4: Do misky se zbytkem pomerančové šťávy přidejte i šťávu z citronu, olej, lžičku medu, prošlehejte a zálivkou polijte připravený salát. Pár zakroucení pepřovým mlýnkem neuškodí. Krok 5: Nechte vychladit a podávejte.

TIP: Červená řepa - přehled oblíbených receptů

Zveřejněno 17. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PM6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PM6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes::yes: výborný salát, mám ráda fenykl na všechny způsoby :-K

Fenykl jsem pro svoje vaření "objevila" až předloni, ale teď s ním experimentuji docela často. Ve spojení s pomerančem jsem ho už zkoušela, ta řepa to určitě posouvá ještě o stupínek výš!:-p:yes:

hosta:Superka :-D ... to mi tady chybí ;-)

Šaláty z fenyklu a cvikly mám rada. Ešte malá rada, cviklu vždy premiešam s trochou oleja, až potom používam do ostatných surovín. Nezafarbí všetko, ani keď dlhšie postojí.;-)

Nepochybne skvelé!

1974andrea: to nezkazíš - určitě zkus, dohromady je to superka:-D

Dělám z fenyklu a pomeranče skoro totožně, s přidáním řepy rozhodně nic nezkazím :yes:

Tématické fráze:
salát z červené řepy s fenyklem, salát s fenyklem, červená řepa s fenyklem, pomazánka z červené řepy, fenyklový salát recept, fenyklový salát s řepou, salát z feniklu, salát z červené řepy s feniklem, pomazánka z feniklu, fenykl recept salát, salat z repy a fenyklu, salát s feniklem, salát z červené řepy, salát z červené řepy s s fenyklem, salát z fenyklu a pomeranci, salát z červené řepy a feniklu, pečený fenykl s čservenou řepu a s pomerančem, salát s pomerančem, fenyklový salát s pomeranči a vlašskými ořechy, salat z cervena repa s fenyklem

Suroviny:
řepa červená, fenykl, pomeranče, šťáva citronová, med, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu