Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 198 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,03 g |
Tuky | 119,96 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,49 g |
Sacharidy | 53,47 g |
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Krok 2: Zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořená, přidáme bobkové listy a dusíme pod pokličkou cca 30 minut. Na pánvi orestujeme anglickou slaninu. Krok 3: K uvařené zelenině přidáme zakysanou smetanu, citronovou kůru a vše dohladka rozmixujeme.Pokud je polévka hustá, přilijeme ještě zbytek vývaru nebo vodu. Krok 4: Polévku dochutíme pepřem, citronovou šťávou a krátce provaříme. Polévku servírujeme s polentovo-sýrovými noky, posypeme orestovanou slaninou a pažitkou. Krok 5: Polentovo-sýrové noky:
Dejte vařit vodu se špetkou soli. Pokud děláte noky ze zbytku polenty, je dobré ji na hrubém struhadle nastrouhat, protože studená polenta je ztuhlá. Krok 6: Přidejte k polentě ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Lžící nebo navlhčenýma rukama udělejte noky a dejte je vařit do vroucí vody-cca 3 minuty (když noky vyplavou napovrch jsou už hotové)
Zveřejněno 25. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová krémová polévka s polentovo-sýrovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2QjP
Moje poznámka
Celerová krémová polévka s polentovo-sýrovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2QjP
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 4 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 23 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková buchta - rychlá
Neregistrovaný před 39 sekundami
Vepřové koleno na medu
Neregistrovaný před 1 minutou
Krupicová kaše
Neregistrovaný před 2 minutami
Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby
Neregistrovaný před 4 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Neregistrovaný před 5 minutami
Kakaové muffiny
Neregistrovaný před 6 minutami
Domácí langoše
Neregistrovaný před 7 minutami
Salát Coleslaw
Neregistrovaný před 7 minutami
Hrnková bábovka
Neregistrovaný před 7 minutami
Hanácké koláče
Neregistrovaný před 8 minutami
Tématické fráze:
polenta,
celerová polévka krémová recept,
polévka s nokami,
jednoduchá celerová krémová polévka s mrkví,
celerová krémová polévka,
celerová polévka se sýrovými nočky,
polevka z nokami
Suroviny:
celer,
brambory,
pórek,
olej slunečnicový,
máslo,
vývar zeleninový,
smetana zakysaná,
bobkový list,
pepř mletý,
kůra citronová,
šťáva citronová,
pažitka,
petrželka,
slanina anglická,
polenta,
sýr tvrdý,
vejce,
mouka hladká,
ořech muškátový,
petrželka,
sůl
Komentáře (5)