Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 934 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,99 g |
Tuky | 3,39 g |
Vláknina | 12,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 744 mg |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 89,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka.
Krok 2: Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C hodinku.
Krok 3: Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Půběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme.
Krok 4: V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme dozlatova.
Krok 5: Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme.
Krok 6: Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí. Podáváme.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová žebírka s pečenými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bjz2
Moje poznámka
Medová žebírka s pečenými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bjz2
Nejnovější recepty
Kuskusový salát s uzeným tofu
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s chřestem
Přidáno 26. 4. 2025 14:00
Bezlepková bábovka s vaječným likérem
Přidáno 26. 4. 2025 13:16
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 12:56
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 11:41
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno 24. 4. 2025 18:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 1 hodinou
Houbový pekáček
bobnak před 3 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 3 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 3 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 4 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 4 hodinami
Guláš na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Kýta na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
naložená žebírka,
medová vepřová žebírka,
vepřová žebírka v alobalu,
medová žebírka,
žebírka v alobalu,
medové větvičky,
pečená žebírka s medovou omáčkou,
nejlepší naložená žebírka,
nalozuena žebírko,
medova uzena zebirka,
medová žebírka z trouby,
jak upravit zebirka,
s pecenymi bramborami,
žebírka s hořčicí na na černém pivu,
žebírko na černém pivě,
žebírka v medové omáčce,
jak upravit veprova žebírka,
pečené koleno s pečenými bramborami,
zebirka v alobalu?,
vepřová žebírka s pečenými brambory
Suroviny:
žebra vepřová,
pivo černé,
med,
omáčka worcesterová,
hořčice dijonská,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř,
paprika sušená uzená,
sůl uzená,
brambory,
cibule šalotka,
slanina,
sůl hrubá,
pepř drcený,
rozmarýn,
olej olivový,
rajče,
cukr hnědý,
balsamico,
cibule,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
cider,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová
Komentáře (4)