Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová žebírka s pečenými bramborami

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 934 kJ /
462 kcal
Bílkoviny5,99 g
Tuky3,39 g
Vláknina12,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 744 mg
Sůl3,15 g
Sacharidy89,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Krok 2: Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C hodinku. Krok 3: Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Půběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme. Krok 4: V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme dozlatova. Krok 5: Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Krok 6: Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí. Podáváme.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka s pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bjz2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka s pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bjz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Díky Jani :-K

Paráda!!:yes:

Oddělila jsem, je to lepší? :-)

Může být dobré:-p, ale hodně surovin v rozpisu nepřehledně napsané. Asi by chtělo upravit - oddělit. Lákavá fotka:yes:

Tématické fráze:
naložená žebírka, medová vepřová žebírka, vepřová žebírka v alobalu, medová žebírka, žebírka v alobalu, medové větvičky, pečená žebírka s medovou omáčkou, nejlepší naložená žebírka, nalozuena žebírko, medova uzena zebirka, medová žebírka z trouby, jak upravit zebirka, s pecenymi bramborami, žebírka s hořčicí na na černém pivu, žebírko na černém pivě, žebírka v medové omáčce, jak upravit veprova žebírka, pečené koleno s pečenými bramborami, zebirka v alobalu?, vepřová žebírka s pečenými brambory

Suroviny:
žebra vepřová, pivo černé, med, omáčka worcesterová, hořčice dijonská, česnek, kmín drcený, sůl, pepř, paprika sušená uzená, sůl uzená, brambory, cibule šalotka, slanina, sůl hrubá, pepř drcený, rozmarýn, olej olivový, rajče, cukr hnědý, balsamico, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, cider, sůl, pepř, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu