Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filmová zelňačka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Richard Novak Richard Novak

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 924 kJ /
2 611 kcal
Bílkoviny24,89 g
Tuky211,34 g
Vláknina47,55 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,38 g
Sacharidy86,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Krok 2: Cibuli nasekáme nahrubo, česnek utřeme a slaninu nakrájíme na kostky. Mrkev, menší celer a petržel očistíme a nakrájíme na kusy. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Krok 3: Na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, bílý pepř, tymián, bobkový list a osmahneme. Krok 4: Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme víno a necháme projít chvíli varem. Krok 5: Poté podlijeme vodou, přidáme zelí, zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Krok 6: Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Krok 7: Poté přidáme utřený česnek a na mírném plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Kořenovou zeleninu můžeme potom nakrájet na malé kousky, nebo propasírovat do polévky. Krok 8: Filmovou zelňačku podle potřeby dochutíme (sůl, pepř), přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme servírovat. Krok 9: Záhy budete moci telefonovat do vesmíru.

Zveřejněno 30. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filmová zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzQB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filmová zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzQB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Demion:pri pridávaní receptu je majiteľmi webu napísané, čo by užívateľ týchto stránok pri pridávaní receptu mal rešpektovať. Je to zrozumiteľné, preto nie je potrebné moderátorky urážať.
Citujem:
1) Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora.
2) Fotografie přidávejte pouze vlastní.

Demion: neboj se, to ti nehrozí;-)

Jen se tady s těch autorských práv Vážené úmělkyně :-K nezblázněte, že někdo okopčí fotku s jídlem je opravdu na velkou pováženou. Doufám, že mně nikdy nepotká taková příhoda, že budu muset sedět u počítače a vyhledávat fota, zda patří k receptu, či nikoliv.

Demion: trapné je kopírovat cizí fotky a porušovat tím autorská práva, která se na ně vztahují

Hosta, nemáš nic jiného na práci? Trapné :no:

fotka smazána

http://blog.polskimarket.nl/wszystko/porady/jak-za... ... opět:-((. Odstraň sám, případně odstraní moderátorky:-//

Tématické fráze:
práva zelnacka, zelňačka se slaninou, recepty moderátorek, zelňačka s kořenovou se zeleninou, zelňačka z ze slaninou, pravá zelňačka z hlávkového zelí, slovenska zelnačka pravá nejlepší recepty, zelňačka s anglickou slaninou, filmová zelňačka z hlávkového zelí recept, práva zelnacka recept, zelnacka petržel, zenacka, zeňačka petrželová nať

Suroviny:
česnek, cibule, petržel, mouka hladká, tymián, slanina anglická, máslo, mrkev, víno bílé, zelí bílé, pepř celý, celer, bobkový list, nať petrželová, sůl

Přidat fotografie receptu