Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemnický řízek v bramboráku

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Richard Novak Richard Novak

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 848 kJ /
7 134 kcal
Bílkoviny423,09 g
Tuky426,67 g
Vláknina51,30 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 13,80 g
Sůl34,09 g
Sacharidy376,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme. Krok 2: Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Krok 3: Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme. Krok 4: Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme. Směs na bramborák rozetřeme na placku (cca o třetinu větší než kuřecí řízek) v rozpálené pánvi a osmahneme. Na placku položíme kuřecí řízek a ten překryjeme těstem a rozetřeme rovnoměrně přes celou placku. Otočíme na pánvi a osmahneme dozlatova. Krok 5: Řízek v bramboráku zasypeme strouhaným sýrem a podáváme. Kdo chce, může si jako přílohu osmahnout pár brambůrek. Na talíři ozdobíme zeleninou podle chuti a hodí se i tatarská omáčka.

Zveřejněno 30. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemnický řízek v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBVM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemnický řízek v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Já dělám to samé ale maso předem neopékám syrové ho hned dám na bramborák a přikryji ho bram.těstem tudíž ta vonavá štávička zůstane v tom bramboráku a je to pěkně stavnaté :-p

Majkaa: Na 2 kg brambor je to asi akorát :)

Není to moc, 2 hrsti majoránky?:-O

Tématické fráze:
řízky v bramboraku, rizek s bramborakem, přílohy k bramborákům, rizek bramborak, domažlický řízek

Suroviny:
olej, sýr eidam, prsa kuřecí, česnek, brambory, slanina anglická, vejce, majoránka, sůl, mléko, mouka hladká, pepř mletý

Přidat fotografie receptu