Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý sulc

Neméně oblíbenou zabíjačkovou pochoutku je sulc. Huspenina se zeleninou a plátky natvrdo uvařeného vajíčka má jemně slanou chuť a je plná zdraví prospěšného kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte vychlazený, pokapaný octem s krájícem chleba.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pludek pludek

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,90 g
Sůl12,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce dáme vepřové koleno, vepřovou nožičku, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vaříme 2 hodiny. Krok 2: Poté maso vyndáme, obereme a bez kůže nakrájíme. Z konzervy slijeme nálev. Krok 3: Vejce vaříme ve vroucí vodě 9 minut. Poté prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 4: Maso smícháme s mrkví a hráškem, dáme do misek a na vrch pokládáme na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vajíčko. Krok 5: Nakonec přes cedítko zalijeme vývarem a necháme ztuhnout do druhého dne. Krok 6: Podáváme s cibulí, octem a chlebem.

TIP: Časté chyby při přípravě sulcu

Zveřejněno 3. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Rychlá večeře, nebo svačina pro milovníky vepřového.:-K

dvě hoďky je strašně moc na vepřové maso, max. 50 min.

taky se mi zdají 2hodiny moc, ale jinak to vypadá báječně:yes::yes::yes:, budu testovat

2 hodiny v papiňáku ???:-O

:yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

Můžete i 1a1/2hhod. ale po 2hod.se maso samo rozsýpá tak že se nemusí pomalu ani krájet.:-p

Do tlakového hrnce dáme ...Vaříme 2 hodiny.
Jen se chci zeptat, 2 hodiny v "papiňáku" jako opravdu? Zdá se to hodně, ale každý má svůj postup.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty sulc huspenina, recept na sulc, sulc recept, priprava sulce, huspenina recept, domácí sulc v papináku, koření do sulcu, sulc priprava, recepty na sulc, video recepty jednoduchy sulc, sulc v papiňáku, jednoduchý sulc, domácí vepřový sulc, priprava sulcu, recrpt na sulc, recept sulc-video, recepty-sulc, varime šulc, sulc jídlo, sulc dáme jídlo

Suroviny:
koleno vepřové, nožička vepřová, bonduelle duo, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu