Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Na velikonoční stůl patří jehněčí maso. Tato sezónní surovina vyžaduje velice pečlivou přípravu. Šťavnatým jehněčím kotletám sluší dlouhé marinování, které jim dodá tu správnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 595 kJ /
2 054 kcal
Bílkoviny4,93 g
Tuky214,60 g
Vláknina9,62 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy23,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Bylinky na máslo nasekáme a utřeme se změklým máslem, česnekem, solí a pepřem. Vyklopíme na potravinovou fólii, zabalíme do válečku a dáme ztuhnout do lednice. Krok 3: Kotletky upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa. Krok 4: Na marinádu smícháme olej, hořčici, šťávu z citrónu a worcester. Osolíme a opepříme. Krok 5: Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin. Krok 6: Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 7: V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit. Krok 8: Listy salátu dáme do mísy, přidáme na oleji krátce restovanou nakrájenou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme. Krok 9: Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky. Krok 10: Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat. Krok 11: Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.

TIP: Co udělat z jehněčího?

Zveřejněno 5. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzPX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzPX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes: parádní recept i foto :yes::-K

Moc se mi toto jídlo líbí, + 3 :-p:-K:yes:

Moc děkuji, a poopravila jsem. :)

:-p:-K:yes:

:-O:yes::yes:

Jehněčí kotletky ty já můžu, ale je to taková drahá jednohubka :-D Jenom bych Terko nějak upravila výraz " maso odřízneme od kosti " . Přijde mi to, jako že se máme kosti zbavit, přitom se peče s ní;-)

terezicka1:;-):yes:

Děkuji, už jsem opravila :-)

Tak nevím jestli se nevloudila chybička,v názvu jsou telecí kotletky
a já vidím jehněčí kotletky,ty jsou psané i v surovinách;-)

Krásné servírování :yes: i recept.
A jsou tedy telecí nebo jehněčí? ;-):-)) :-8

Tématické fráze:
jehněčí kotleta recept, telecí kotleta recepty, jehněčí kotleta, jehneci kotleta bez kosti, jehněčí kotletky nejlepší recept, jehneci kotlety s kosti recepty, jehněčí kotlety recept, recept telecí kotletky, jehněčí kotleta s ksti, jehněčí kotleta s kostí, jehněčí kotlety s kostí, kotlety s bylinkovými brambory, jehneci kotlety s s kostí recepty, jehněčí kotlety, jehněčí kotletka, jehněčí kotleta máslo citron rozmarýn, recept jehněčí kotletka, jehněčí kotlety se zelím, jehněčí kotletky bez kosti nejlepší recept, recept-jehněčí kotleta s kostí

Suroviny:
sůl, pepř mletý, hořčice, citron, olej, omáčka worcesterová, tymián, rozmarýn, máslo, čerstvé bylinky, česnek, sůl, pepř mletý, řepa červená, sůl, pepř sečuánský, cibule červená, olej, česnek, brambory, rajče

Přidat fotografie receptu