Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 813 kJ /
1 628 kcal
Bílkoviny89,49 g
Tuky85,40 g
Vláknina53,65 g
Cholesterol 234 mg
Sodík 3,69 g
Sůl8,74 g
Sacharidy111,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití. Krok 3: Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř. Krok 4: Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2 plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem. Krok 5: Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití. Krok 6: Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200 ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny. Krok 7: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Krok 8: Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stanou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3 minuty provařit. Krok 9: Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku. Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.

Zveřejněno 5. 3. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Závitky můžeme dusit i v obyčejném hrnci, postup je úplně stejný. Maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedlubny pustí hodně šťávy.

Do podobných přidávám jídlo,které je u nás dost často. Tentokrát jsem chtěla vyzkoušet trošku něco jiného :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGN0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Díky všem;-):-K

Krásné a určitě výborné:-p jako vždy :yes::-K

Moc pěkné Drahuš, už podle fotky jsem to poznal že jsi to vařila ty :yes: máš tam bodík od mě ;-)

Anna Kocikova::-) ano, ano, ten pomaláč mě taky hned napadnul:yes:
Tak když říkáš, že mám motat, tak budu motat..doufám, že v případě nervového kolapsu nebude nikdo nablízku...:-D:-D

Danuško děkuji:-K
Dani,když to motání zvládnu já s mýma invalidníma rukama,tak se nebojím,že by Ti to nešlo;-)Ale neboj,také mi u toho"tečou"nervy:-D
Závitky můžeš dát klidně i do pomalého hrnce,ale mi se nechtělo tak brzo z postele:-8

Drahuško, to je jako na zavolanou! Krkovici jsem dnes koupila s tím, že mě snad napadne, co z ní připravit neotřelého...a ejhle, receptík mám tady naservírovaný!:-O:-D
Na "motání" závitků mám msice málokdy trpělivost, ale tady se asi překonám...?;-):-D:-p:yes::-K

Tématické fráze:
závitky v papináku, zeleninové závitky, závitky z papiňáku, dušení v papiňáku, zelenina v papináku, jaká příloha se hodí k bůčku, závitky v papiňáku, závitky se zeleninou, krkovičkove zavitky se zelim, bučkova roloda využiti, závitky na zelenině

Suroviny:
krkovice vepřová, šunka, kedlubna, mrkev, cibule, domácí bok, voda, hořčice hrubozrnná, hořčice hrubozrnná, čerstvé bylinky, česnek, máslo, pepř mletý, sůl, režná nit

Přidat fotografie receptu