Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 024 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,13 g |
Tuky | 4,50 g |
Vláknina | 14,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½ cm vody. Dejte do trouby a pečte doměkka, nějakých 20-30 minut.
Krok 2: Nechte vychladnout a následně vydlabejte „masíčko“. Tak dva hrnky, ty vidličkou rozmašírujte na pyré. Přidejte pohankovou mouku a trochu rýžové mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Zpracujte na pevné těsto. Pokud je moc vlhké, přidejte mouku. Musí mít konzistenci tak akorát, aby se z něj daly uhníst válečky a ty držely pěkně při sobě a nerozpadaly se (viz postupový obrázek).
Krok 3: Pomoučněte rýžovou moukou vál, přesuňte na něj těsto, a to taky pomoučněte, aby se vám s ním dobře pracovalo a nelepilo se. Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého dílu postupně vyválejte váleček. Odkrojujte z něj postupně jednotlivé gnocchi o velikosti sousta. Každý pak ještě pěkně zmáčkněte vroubkovanou stranou vidličky.
Krok 4: Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu. Jakmile se vaří, vhazujte do ní postupně gnocchi. Jakmile plavou na hladině, jsou hotové.
Krok 5: Finální úprava je jenom na vás. Dýňové těsto je poměrně výrazné a já mám nejradši, když ho nechám vyniknout samo o sobě. V pánvi rozpálím olivový olej se snítkou rozmarýnu nebo se šalvějí a gnocchi na něm lehounce orestuji. Případně přidám čerstvý špenát, ten je taky fantastický. Ale vaší fantazii se meze nekladou!
Zveřejněno 5. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové dýňové gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmVM
Moje poznámka
Bezlepkové dýňové gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmVM
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
dynove gnocchi,
gnocchi bez mouky,
bezlepkové dýnové noky,
dýňové gnocchi bez mouky,
gnocchi s rýžovou moukou,
dýňové noky bez mouky,
noky bez mouky,
noky dynove bez mouky,
dýnové bezlepkové noky,
dynove noky bezlepkové,
dýňové gnocchi recepty,
dynove gnocci,
gnochi z dýně bez lepku,
dýnové gnochi,
gnocchi dynove recept,
dýnovégnocchi,
recept dynove gnocchi,
dýňové gnocchi se špenátem recept,
dýňové gnocchi se špenátem,
dynove gnochy
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
sůl mořská,
ořech muškátový,
pepř,
olej kokosový,
šalvěj,
špenát čerstvý
Komentáře