Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 024 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,13 g |
Tuky | 4,50 g |
Vláknina | 14,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½ cm vody. Dejte do trouby a pečte doměkka, nějakých 20-30 minut.
Krok 2: Nechte vychladnout a následně vydlabejte „masíčko“. Tak dva hrnky, ty vidličkou rozmašírujte na pyré. Přidejte pohankovou mouku a trochu rýžové mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Zpracujte na pevné těsto. Pokud je moc vlhké, přidejte mouku. Musí mít konzistenci tak akorát, aby se z něj daly uhníst válečky a ty držely pěkně při sobě a nerozpadaly se (viz postupový obrázek).
Krok 3: Pomoučněte rýžovou moukou vál, přesuňte na něj těsto, a to taky pomoučněte, aby se vám s ním dobře pracovalo a nelepilo se. Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého dílu postupně vyválejte váleček. Odkrojujte z něj postupně jednotlivé gnocchi o velikosti sousta. Každý pak ještě pěkně zmáčkněte vroubkovanou stranou vidličky.
Krok 4: Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu. Jakmile se vaří, vhazujte do ní postupně gnocchi. Jakmile plavou na hladině, jsou hotové.
Krok 5: Finální úprava je jenom na vás. Dýňové těsto je poměrně výrazné a já mám nejradši, když ho nechám vyniknout samo o sobě. V pánvi rozpálím olivový olej se snítkou rozmarýnu nebo se šalvějí a gnocchi na něm lehounce orestuji. Případně přidám čerstvý špenát, ten je taky fantastický. Ale vaší fantazii se meze nekladou!
Zveřejněno 5. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové dýňové gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmVM
Moje poznámka
Bezlepkové dýňové gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmVM
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 14 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 18 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 11 minutami
Čevapčiči III
el.mencl před 12 minutami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 1 hodinou
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 2 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 3 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 12 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 13 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 15 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 16 hodinami
Tématické fráze:
dynove gnocchi,
gnocchi bez mouky,
bezlepkové dýnové noky,
dýňové gnocchi bez mouky,
gnocchi s rýžovou moukou,
dýňové noky bez mouky,
noky bez mouky,
noky dynove bez mouky,
dýnové bezlepkové noky,
dynove noky bezlepkové,
dýňové gnocchi recepty,
dynove gnocci,
gnochi z dýně bez lepku,
dýnové gnochi,
gnocchi dynove recept,
dýnovégnocchi,
recept dynove gnocchi,
dýňové gnocchi se špenátem recept,
dýňové gnocchi se špenátem,
dynove gnochy
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
sůl mořská,
ořech muškátový,
pepř,
olej kokosový,
šalvěj,
špenát čerstvý
Komentáře