Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové dýňové gnocchi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 024 kJ /
962 kcal
Bílkoviny23,13 g
Tuky4,50 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½ cm vody. Dejte do trouby a pečte doměkka, nějakých 20-30 minut. Krok 2: Nechte vychladnout a následně vydlabejte „masíčko“. Tak dva hrnky, ty vidličkou rozmašírujte na pyré. Přidejte pohankovou mouku a trochu rýžové mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Zpracujte na pevné těsto. Pokud je moc vlhké, přidejte mouku. Musí mít konzistenci tak akorát, aby se z něj daly uhníst válečky a ty držely pěkně při sobě a nerozpadaly se (viz postupový obrázek). Krok 3: Pomoučněte rýžovou moukou vál, přesuňte na něj těsto, a to taky pomoučněte, aby se vám s ním dobře pracovalo a nelepilo se. Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého dílu postupně vyválejte váleček. Odkrojujte z něj postupně jednotlivé gnocchi o velikosti sousta. Každý pak ještě pěkně zmáčkněte vroubkovanou stranou vidličky. Krok 4: Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu. Jakmile se vaří, vhazujte do ní postupně gnocchi. Jakmile plavou na hladině, jsou hotové. Krok 5: Finální úprava je jenom na vás. Dýňové těsto je poměrně výrazné a já mám nejradši, když ho nechám vyniknout samo o sobě. V pánvi rozpálím olivový olej se snítkou rozmarýnu nebo se šalvějí a gnocchi na něm lehounce orestuji. Případně přidám čerstvý špenát, ten je taky fantastický. Ale vaší fantazii se meze nekladou!

Zveřejněno 5. 4. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové dýňové gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové dýňové gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dynove gnocchi, gnocchi bez mouky, bezlepkové dýnové noky, dýňové gnocchi bez mouky, gnocchi s rýžovou moukou, dýňové noky bez mouky, noky bez mouky, noky dynove bez mouky, dýnové bezlepkové noky, dynove noky bezlepkové, dýňové gnocchi recepty, dynove gnocci, gnochi z dýně bez lepku, dýnové gnochi, gnocchi dynove recept, dýnovégnocchi, recept dynove gnocchi, dýňové gnocchi se špenátem recept, dýňové gnocchi se špenátem, dynove gnochy

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka pohanková, mouka rýžová, sůl mořská, ořech muškátový, pepř, olej kokosový, šalvěj, špenát čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu