Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuřínová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 616 kJ /
625 kcal
Bílkoviny7,40 g
Tuky57,73 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Krok 2: Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Krok 3: V hmoždíři nadrtíme semínka fenyklu a kardamomu, pokrájíme očištěné žampiony a vše přidáme do základu. Krok 4: Podle chuti osolíme a opepříme . Na talíři posypeme petrželkou ( kdo má rád přidá chilli).

TIP: Jak pěstovat a používat tuřín

Zveřejněno 22. 3. 2016

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je můj vlastní. Je možné ještě přidat smetanu a udělat polévku krémovou do které pak dáváme zvlášť restované žampiony.

Tuřín je málo používaný a přitom skvělý. Chutná trochu jako kedlubny a dá se použít i místo brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřínová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BmEJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřínová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BmEJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Danecek007: super :-) díky za komentář a přeji hezký víkend :-K

Tahle polévka je skvělá. Akorát jsem ten tuřín nastrouhal na hrubém struhadle a přidal hrst pohanky lámanky. Taková variace.:-D

Tématické fráze:
tuřínová recepty, recept na tuřínovou polévka, turinova krémová polévka, tuřínova, dumlikova polevka, turinonova polévka, tuřín polévka, turinava polivka, tuřínová polévka s pórkem

Suroviny:
tuřín, brambory, cibule, žampióny, máslo, olej, vývar, fenykl, kardamom, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu