Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 563 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny180,35 g
Tuky74,34 g
Vláknina42,11 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy263,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa rozkrájejte na plátky. V uzavíratelné misce rozmíchejte všechny suroviny a maso v marinádě důkladně omáchejte. Zavřete víčkem a nechte v lednici uležet do druhého dne. Krok 2: V hrnci rozehřejte olej a marinované maso zprudka opečte ze všech stran pár vteřin, bacha na připálení. Zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, vyškrábněte zbytek marinády, přihoďte pórek a žampiony na plátky. Pozvolna duste pod pokličkou asi 10 minut. V misce si rozmíchejte máslo s moukou. Postupně ho rozmíchejte v hrnci s omáčkou. Nechte provařit ještě asi deset minut. Když máte omáčky zbytečně moc, vyndejte maso bokem na talíř a nechte omáčku zredukovat. To znamená, že necháte omáčku probublávat bez pokličky, dokud nebudete mít správnou hustotu. Dochuťte česnekem, solí a pepřem. Krok 3: Bulgur dejte do sítka a důkladně propláchněte. Nechte ho vykapat. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku dozlatova. Pak přisypte bulgur a za občasného míchání společně opékejte asi minutu. Zalijte vodou asi půl centimetru nad bulgur, osolte a nechte vařit na mírném stupni asi 15 minut pod pokličkou. Občas zkontrolujte, pokud se voda vyvaří, trochu dolijte, pokud je bulgur už měkký a máte moc vody zvedněte stupeň varu a bez pokličky vařte, dokud se voda nevypaří. Krok 4: Vše servírujte na talíři posypané pórkem, který tomu dodá šmrnc.

Zveřejněno 22. 3. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmYp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bulgur s omáčkou, nakládání kurecich prsou, jak zredukovat omáčku, přírodní kuřecí prsíčka recepty, zapečený bulgur s kuřecím masem a hořčičnou omáčkou, kuřecí prsa nakládání, co znamená zredukovat omáčku, bulgur s se sýrovou omáčkou, kuřeci prsa s cibulovou omačkou, omacky s burgulem, nakládání z kuřecích prsou, kuřecí prsa s cibulí, kuřecí bulgur, zredukovat omáčku, kuřecí prsa na horčici, omáčka z kuřecích prsou, nakladate maso s cibuli, marinovaná kuřecí prs, kouřecí prsa na citronu hořčici, marinovaná kuřecí prsa

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, hořčice plnotučná, šťáva citronová, kmín drcený, česnek, tymián sušený, rozmarýn, sůl, pepř, pórek, žampióny, olej, máslo, mouka, česnek sušený, cibule, bulgur, ghee

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu