Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 563 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny180,35 g
Tuky74,34 g
Vláknina42,11 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy263,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa rozkrájejte na plátky. V uzavíratelné misce rozmíchejte všechny suroviny a maso v marinádě důkladně omáchejte. Zavřete víčkem a nechte v lednici uležet do druhého dne. Krok 2: V hrnci rozehřejte olej a marinované maso zprudka opečte ze všech stran pár vteřin, bacha na připálení. Zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, vyškrábněte zbytek marinády, přihoďte pórek a žampiony na plátky. Pozvolna duste pod pokličkou asi 10 minut. V misce si rozmíchejte máslo s moukou. Postupně ho rozmíchejte v hrnci s omáčkou. Nechte provařit ještě asi deset minut. Když máte omáčky zbytečně moc, vyndejte maso bokem na talíř a nechte omáčku zredukovat. To znamená, že necháte omáčku probublávat bez pokličky, dokud nebudete mít správnou hustotu. Dochuťte česnekem, solí a pepřem. Krok 3: Bulgur dejte do sítka a důkladně propláchněte. Nechte ho vykapat. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku dozlatova. Pak přisypte bulgur a za občasného míchání společně opékejte asi minutu. Zalijte vodou asi půl centimetru nad bulgur, osolte a nechte vařit na mírném stupni asi 15 minut pod pokličkou. Občas zkontrolujte, pokud se voda vyvaří, trochu dolijte, pokud je bulgur už měkký a máte moc vody zvedněte stupeň varu a bez pokličky vařte, dokud se voda nevypaří. Krok 4: Vše servírujte na talíři posypané pórkem, který tomu dodá šmrnc.

Zveřejněno 22. 3. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmYp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmYp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bulgur s omáčkou, nakládání kurecich prsou, jak zredukovat omáčku, přírodní kuřecí prsíčka recepty, zapečený bulgur s kuřecím masem a hořčičnou omáčkou, kuřecí prsa nakládání, co znamená zredukovat omáčku, bulgur s se sýrovou omáčkou, kuřeci prsa s cibulovou omačkou, omacky s burgulem, nakládání z kuřecích prsou, kuřecí prsa s cibulí, kuřecí bulgur, zredukovat omáčku, kuřecí prsa na horčici, omáčka z kuřecích prsou, nakladate maso s cibuli, marinovaná kuřecí prs, kouřecí prsa na citronu hořčici, marinovaná kuřecí prsa

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, hořčice plnotučná, šťáva citronová, kmín drcený, česnek, tymián sušený, rozmarýn, sůl, pepř, pórek, žampióny, olej, máslo, mouka, česnek sušený, cibule, bulgur, ghee

Přidat fotografie receptu