Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s parmazánem

Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Ale výsledná smetanovo - zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a parmezánem si v chutnosti s tradičním receptem nezadá.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 544 kJ /
847 kcal
Bílkoviny34,43 g
Tuky44,72 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 629 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy72,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, k tomu po chvíli přidáme pokrájený pórek, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Dobře rozmícháme a vhodíme na kostky nakrájené brambory. Necháme vařit 10 minut, poté přidáme špenát a za dalších 5 minut i medvědí česnek. Krok 3: Přilijeme smetanu a parmazán necháme v polévce rozpustit. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s pár lístky tymiánu.

TIP: Jak udělat dobrou bramboračku

Zveřejněno 13. 4. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6NjQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6NjQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polévka s parmazánem, krémová bramborová polévka s parmazánem, bramborová polévka s parmezán, bramborová polévka s parmazámem, bramborová polévka s parmezánem, bramborová polévka s hlívou a parmazánem

Suroviny:
cibule, slanina, pórek, brambory, špenát, česnek mědvědí, smetana na vaření, vývar masový, parmazán, mouka hladká, máslo, sůl, tymián

Přidat fotografie receptu