Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb II.

Křupavý, měkký, nadýchaný, voňavý a zcela domácí - to jsou všechna pojmenování, která můžete chlebu z tohoto receptu dát. Suroviny se vloží do pekárny a ta již pracuje za vás. Je to snadné a výsledek dokonalý.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 165 min Doba přípravy dle zvoleného programu.

180 min (15 min příprava + 165 min tepelná úprava, Doba přípravy dle zvoleného programu.)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 780 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny61,63 g
Tuky11,00 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy369,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme vlažnou vodu, ocet, mouku smíchanou se solí a kmínem a nahoru rozdrobíme droždí. Krok 2: Na pekárně nastavíme základní program na pečení chleba, zapneme a necháme upéct. Krok 3: Místo základního programu můžeme použít i rychlý program (obvykle pod názvem Sprint). Krok 4: Po vyjmutí z pekárny necháme chléb chvíli zchladnout.

TIP: Jak předejít tomu, aby se chléb v pekárně propadl

Zveřejněno 3. 5. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: internet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6qW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6qW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (81)

Chleba se povedl. Díky. Dělala jsem také poloviční. Mouku jsem namichala se špaldovou a špaldovou celozrnnou, přidala jsem ještě slunečnicové semínko. Zadělávám v pekárně, peču v troubě. Přidala jsem fotku a posílám boda ;-) :yes:

Výborný chlebík. :yes: zadělala jsem v pekárně a pekla v troubě.

Ahoj,zatím první a nejlepší chleba,taky poloviční dávka a program klasik,tedy delší. Doporučuji a chválím a bod:-)

Ivana41: přesně takovou, jáká je v receptu, hladkou;-). Já se přiznám, že s jakoukoliv chlebovou, žitnou, špaldovou mám špatnou zkušenost. Posledně to těsto vypadalo jako kyt na okna:-( a myslím, že kdybych tu hmotu použila, skla v okně by držela navěky.:-((

Prosím tě jakou přesně používáš mouku, pekla jsem chleba 3x,poprvé byl skvělý, ale dvakrát nebyl k jídlu, myslím, že je to moukou, akorát, že já sklerotik a nevím přesně s které mouky jsem to prvně pekla, poradíš mě, protože poprvé jim moc chutnal, díky:-K /uváděla jsem chlebou mouku tmavou, ale teď už nevím jaká to přesně byla):-?

Ivana41: děkuji:-8

Pekla jsme chleba s chlebové tmavé mouky a byl výborný, přidávám bodík:yes:

Míšo díky!!:-)

Chlebík jsem pekla včera z poloviční dávky. Byl super:-p. Pro velký úspěch dnes peču znovu:-).Děkuji za receptík a dávám bodík.

jirholu díky!! Krásně se ti povedl!!:yes:

Dnes jsem chleba pekla z poloviční dávky, zadělávala jsem ručně a pekla v elektrické troubě:-8. Chleba se povedl:-) a je moc chutný:-p. Dovolila jsem si přidat fotku.;-) Díky za recept :-D. Zasloužený 28.bod:yes:

Lidunka tak moc děkuji, že jsem měla tu čest s mým chlebíkem!! Hodně úspěchů s pekárnou.;-)

Pekárnu mám týden a tohle je první chleba, který se mi v ní povedl(zatím s tím trošku bojuji:-S) Takže přidávám bodík a ukládám do oblíbených:-K:yes: Moc dobrý:-8

ferda30 děkuji a jsem ráda, že se povedl!!;-)

Tak musím také pochválit. Je mooc dobrý. Dělali jsme z půlky. Jen ty kvasnice jsme dali sušené a celý pytlík. Napoprvé to totiž udělalo grcek:-D A rychlý pečení taky nic moc. Na normal základní program je to super a ňamňóza. Takže děkuji za receptík a posílám bodíka:yes:

Tak ten:yes:hhle chlebík jevýborný, dávám bodík

Drahuško, supééér, vypadá skvěle!

Jani chleba je moc dobrý.:-pPoslala jsem i foto.A bod.

barbucha23 díky, to mám radost!:-8

Vynikající chleba :-p dělala jsem včera z poloviční dávky a povedl se :-) dávám bod :yes:

Amira no, jasně, já to mám v chytré knížce, co mám k pekárně napsáno, kdy mám háky vytáhnout;-)

ertep, jen bych doplnila Janu, háky se můžou vytáhnout, ale rozhodně ne těsně před pečením. Naposledy otevírej pekárnu a vytahuj háky po posledník "hlazení", tzn. když se ti naposledy projedou háky před posledním kynutím.

ertep (neregistrovaný/á) hlídám a vytahuji, ale už se mi stalo, že jsem zapoměla:-D. Droždí je každopádně lepší čerstvé.;-) A ještě něco: Zkus tenhle chlebík, nemá chybu!!:-p;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/8495-pivni-%28zakl...

Vídím, že tu jsou odborníci, tak prosím ještě o jednu radu - jak to děláte s hnětacími háky? Necháte je tam, nebo to hlídáte a vyndáte je před samotným pečením? A ještě, jsou lepší kvasnice sušené nebo čerstvé. Děkuji.

Jani já jsem z něho vážně nadšená, chce to se semtam podívat do pekárny jak těsto vypadá to jo ale to je tak s každým receptem. Já jsem kuchařka takže pro mě dělat něco podle receptu je jednoduché a věřím že kdo dělá poprvé tak se to nemusí povést;-)

k.radulka díky i za foto. Je těžko radit, pokud jsem ho dělala a povedl se mi, tak jak tobě. Doma každému chutnal, ale uznávám, že se třeba někomu nepovedl a pak má jiný názor. Já mám na 1 místě chleba od Cathleen s pivem, pak Universální chléb pre Janku Remkovou :-8od tejaji a pak tady ten. Člověk musí zkoušet a zkoušet a sem tam se něco i nepovede;-)

ertep: Tak jsem ho také dopekla a promin není ani trochu jako toustový, nebo buchta. Jsem mile překvapena, je moc dobrý a kupovanému se opravdu dost podobá, snad bych řekla že je mnohem a mnohem lepší. Taťka mi snědl k snídani hned čtyři krajíce a to je co říct! Dávala jsem tedy mín soli a kvasnice sušená zn. Labeta- zelený pytlík a dala jsem dva, protože vzadu píšou že je to na půl kila mouky a přidala jsem do kvásku krapet cukru na lepší kynutí. Pekl se 3 hod. 50 minut. Já dávám bodík, je opravdu super a u nás vyhrál na plné čáře:-K:-p:yes:

Děkujeme, chce to zkoušet. Ale na internetu, nenejen na této stránce se ten nejobyčejnější chleba špatně hledá, nebo když to najdete, liší se to v ingrediencích a v diskuzích to taky někdo považuje že to je to pravé ořechové, jiný napíše že to je absolutně mimo... Ještě jednou díky.

ertep: pokud chceš ten z krámu ten običejný tak si kup hotovou směs, já ji kupuji v glubusu, klasický kmínový chléb:yes:

On dopad dobře - krásně vypadal, ale tohle je spíš typ toustového chleba, i v ostatních receptech nemůžu najít nic co by bylo jako šumava, nebo konzumní chléb (ten nejobyčejnější z obchodu)

Prosím prosím když udělám z celeho 1 kg. nepřekyne mi? mám pekárnu na 1,5 kg těsta:-// chleba jsem popravdě v pekárně dělala jen žitný tak nevím:-8

Ertepe, ono je nutné do té pekárny občas nahlédnout a podle konzistence těsta buď dolít trochu vody nebo přisypat mouku.Tohle je klasický bílý chléb a ten je měkčí, zkus si vybrat recept na nějaký tmavší chlebík, podívej se na recepty pro DP, určitě si tam vybereš.Mně se můj úplně první chléb také moc nevydařil;-), opakovaná dělá mistra.Držím palce!

Pekárnu máme chvíli, pokud to je nejlepší recept na chleba, tak jme vyhodily peníze za nesmysl. Nemá někdo prosím recept na ten nejobyčejnější konzumní chleba jako z obchodu? Tohle nebyl chleba, ale buchta jaká se dělá při zabijačce...

Lusinda79 Taky ho zkusím klasicky v troubě, pomož mi pán Bůh:-)):-D

Nějak špatně mi na sprint kynul, chtělo to delší čas, tak jsem těsto nechala na teple dokynout.Upekla jsem ho pak klasicky v troubě.Ale dopadl výborně-možná nejlépe ze všech mých chlebíků(zase tolik jich nebylo;-)).

Jani, já se na ten chleba právě chystám.Chudák pečka týden zahálela;-)Líbí se mi, že vše mám po ruce ve spíži.

Irrena tady je rada drahá, co? No, v pekárně to řešit nemusím, ale tady myslím, až je pořádně narostlé, ne? Normálně, jak když děláš buchtu, aspoň myslím. Já jsem chleba v ruce dělala jen jednou a taky se mi povedl;-)

Jani jak dlouho nechat těsto kynou?:-?:-?:-?

Irrena určitě! Všechny chleby, co se dělají v pekárně jdou i ručně!;-) A myslím, že by byl skvělý upečený v troubě:-p

Jdu zapnout pečku a vyzkouším.Posílám bodík,vypadá báječně.+:yes:

Další chlebík, který budu péct ... už ted posílám bodík Jani, vypadá naprosto úžasně :yes: +19

Jani ten chlebík vypadá tak úžasně:-p:-p, ale bohužel nemám DP, myslíš že bych ho mohla zkusit ručmo?:-?:-?

Maruško, díky, to jsem ráda.;-)

S pekárnou začínám a první chlebík, který jsem v ní zkusila, byl tento. Opravdu vynikající, dávám bodík.

Luci, tak to mám fakt radost, že se povedl;-)

Ahojky, chlebík je vynikající, opravdu dobrá kůrčička.:yes:

Pucci, to mám radost, to se mi líbí, je to fakt super chlebíček;-)

Dělala jsem tento chleba z poloviční dávky a smíchala napůl hladkou a napůl pšeničnou chlebovou a výsledek byl super. Tento recept fakt hodnotím dobře. Tohle je opravdu chleba jak má být.

Hladkou jsem dala úplně normální a to koření jsem taky zkusila, je to super.;-)

Jo,už jsem ho uložila a zkus to koření.Jakou hladkou dáváš 00? Mám chlebovou tak snad to bude stejné.

Leni, zkus. Už jsem dělala hodně chlebů a mám dojem, že tenhle a ještě jeden od tejaji myslím "univerzální chléb pro Janku Remkovou" Nejsem si jistá tím názvem, mám ho někde vytisknutý, tak to byly 2 nejlepší chleby zatím, co jsem dělala;-)
Tak jsem ho našla, zkus taky;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

Jani vyzkouším a jsem zvědavá,asi zítra,já ještě přidávám na špičku nože chlebové koření,krásně zavoní.Mám ho u sebe a voní i přes to balení,proto jen trošku.:yes:;-)

Pucci, díky, to mi vždy udělá radost!!;-)

Měli jsme ho s naší marmeládou jabka s kiwi, kterou vymyslela moje dcera. Zkuste třeba zachutná i Vám.

Dnes jsem ho zkoušela a musím říct jen jedno - úžasný. Moc jsme si na něm všichni pochutnali.

Elina to jsem fakt moc ráda, že chutná!;-)

A ještě drobnost.Sušené kvasnice jsem taky použila a na kvalitě chlebíka se nic nezměnilo,stále stejně dobrý,pa.:-*

Ahoj,takže dneska peču chlebík už po čtvrtý,z toho jednou do práce a pokaždé velmi chutná:-p,všichni se jen olizují,dík:-8:yes:

tak mám chlebík hotový, z vonku vyzerá krásne ale z vnútra sa mi zdá trošku nedopečený:-/ tak neviem či ho mám dať ešte na chvíľku do DP alebo ho zjeme takýto :-8 ináč chutí moc dobre:-)) dávam bodík:yes:

vybušna - ďakujem super tabulka:-) už som to dala do DP nasypala som tam cca polku sáčku tak snáď to bude jedlé:-8

no tak idem vyskúšať a uvidím ;-)

mariaj, promiň, já dneska nestíhám.:-8 Určitě můžeš použít instantní droždí. Ŕekla bych, že větší polovinu sáčku. Já jsem totiž taky začátečník, myslela jsem, že ti holky, zkušenější poradí rychleji. Já dělám vše, co se chleba týká přesně podle receptu, takže, když má čerstvé droždí 42g a chtěla bych dělat půl dávku, dala bych půl kostky, tak snad je to i s tím sušeným tak. Ale Quik program, holka, no, snad je to ono.:-S To fakt nevím:-( Teď se dívám, já ho taky dělala jen z půlky a určitě jsem dala polovinu všeho;-)

jani chcela by som tento tvoj chlebík vyskúšať ale mám len instant. droždie - dá sa to použiť? ak áno cca koľko mám dať na polovičnú dávku chleba:-? ďakujem

a ešte k pekárničke mám VEGA 0652 nemám tam program shnel ani sprint ale našla som Quick (1,4H) na biely chleba - bude to asi ono že:-?:-8

Ahoj Jani,dřív jsem se k PC nedostala,ale chlebík byl na jedničku.Jen se po něm zaprášilo,nejlepší jaký jsem kdy pekla .Krásnej víkend,:-p:-):yes: měj se hezky.

Eli, doufám, že bude chutnat!:-)

právě jsem dopekla,teda pekárna.:-)jsem zvědavá jak bude chutnat,;-)ale už teď je mi jasný,že to bude mňamka.Letí ti bodíček:-))Dobrou...:-*

Chleba je opravdu vynikající, podle tohoto receptu jsem jej pekla v troubě už před 20 lety.:yes::yes::yes:

No vidíš, jaká jsi šikulka...chlebík je krásnej;-):yes:

Teda Jani, ten je opravdu vyvedenej. Určitě vyzkouším. Dávám bodíka.:yes:;-)

Jani, je, ale to nevadí, ono je to vlastně "doma", ony ty stránky totiž bývaly moje, já jsem jejich zakladatelka. Já jsem koneckonců ráda, že ty mnou sebrané recepty takhle putují :-D

Amira není, mám to uložené, poslala bych ti to, ale je to ve Wordu mezi recepty na ploše. Možná to tam někdo přidal, to už nevím, ale všechny ty recepty jsou na chleba pečený klasicky;-)

Zajímavé stránky jsou i tyto http://www.pekarny.unas.cz/ A troufnu si tvrdit, že ten recept je z těch stránek

Bibi, pravdu?:-D Jsem to okopírovala přímo z receptu ty ingredience a hned mi to došlo. Áá, Bibi mi hned dá vědět:-)) No, ale myslím, že na A4 to vleze:-)):-D Ta kůrčička byla mńamózní, fakt:-p:-)) Jendo, děkuji za ten odkaz, to si hned uložím. Ty kvásky mi zatím nejsou moc jasné, taky tady mám přímo k pekárně návod na kvásek, ale pěkně pomaličku na mne:-D:-)), pomaličkuu:-!:-!:-! A díky za bodíky! Ještě k tomu OKOPÍROVALA, aby někdo nemyslel, že někomu z webu, ne, byly to recepty bez autorů a poslala mi je kámoška z chatu "my a vnoučata" příjděte někdy pokecat;-)

Tématické fráze:
domácí chléb, domácí chleba, nejlepsi chleb z domaci pekarny, rychlý domácí chléb, super recept na domácí chleba, nejlepší chleba z domácí pekárny, nejlepsi pekarna chleba, rychlý chléb v domácí pekárně, rychlý domácí chléb bez kynutí, domácí chleba recepty, domácí chléb z domácí pekárny, nejlepší domácí chleba, domácí chleba z domácí pekárny, super recept na domácí chleba v elektrické troubě, rychly chleb z domaci pekarny, chleba z domácí pekárny recepty, nejlepši domaci chleb, domácí pekárna vega, ošatka na kynutí chleba, recept na domácí chleba z pekárny

Suroviny:
mouka hladká, ocet, sůl, kmín celý, droždí čerstvé, voda

Přidat fotografie receptu