Vepřové karé ve vlastní šťávě
Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile překvapeni a zajisté si na měkoučkém mase pochutnáte.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 587 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,65 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm.
Krok 2: Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran.
Krok 4: Jakmile jsou opečené, všechny přendáme do pekáče.
Krok 5: Výpek na pánvičce využijeme k opečení oloupané, drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu.
Krok 6: Opečenou cibuli přidáme k masu do pekáče a následně podlijeme vývarem.
Krok 7: Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké.
Krok 8: Maso poté vyjmeme z pekáče a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Moje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 3 hodinami
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí kousky s paprikami, cuketou a brokolicí
Přidáno před 9 hodinami
Kuře s brusinkami
Přidáno 4. 2. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje olejová bábovka
Neregistrovaný před 1 minutou
Krkovička v pórku
Neregistrovaný před 5 minutami
Rychlá kakaová buchta
Neregistrovaný před 13 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 20 minutami
Křehké máslové sušenky
Neregistrovaný před 30 minutami
Kachna bez práce
Neregistrovaný před 33 minutami
Boloňská omáčka
mich270 před 40 minutami
Rychlý celerový salát s jablkem
Neregistrovaný před 42 minutami
Krevetky se žampiony a sýrem
Neregistrovaný před 45 minutami
Tymiánový sirup proti kašli
Neregistrovaný před 46 minutami
Tématické fráze:
vepřove kare,
vepřové plátky ve vlastní šťávě,
hovězí karé,
veprovy plátek ve vlastní stave,
vepřové karé recepty,
kotleta ve vlastní šťávě,
veprove na stave,
kuřecí karé,
vepřove ve vlastni štavě recept,
vepřové karé - recepty,
kotlety ve vlastni stave,
kare recepty,
vepřová kýta ve vlastní šťávě,
vepřová kotleta ve vlastní štávě,
vepřové karé recept,
veprova pecene ve vlastni stave,
vepřové kotlety ve vlastní šťávě,
vepřové ve vlastní šťávě recepty,
kare maso,
kotleta ve vlasní šťávě
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
cibule,
vývar masový,
jíška máslová,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý
Komentáře