Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na kmíně

Pokud máte chuť na hovězí maso, připravte hovězí kližku na kmíně. Na slanině připravíte cibulový základ, okořeníte, přidáte maso a orestujete. Maso poté dusíte zalité hovězím vývarem a omáčku na závěr zahustíte jíškou.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 490 kJ /
834 kcal
Bílkoviny159,15 g
Tuky17,25 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy9,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso poctivě odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Krok 2: Maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Krok 3: Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Krok 4: V hrnci rozpálíme olej se slaninou, po rozpálení přidáme cibuli a osmažíme. Krok 5: Po osmažení cibule přidáme dvě lžičky mletého kmínu, bobkový list, nové koření a necháme lehkým restováním rozvonět. Krok 6: Do hrnce vložíme hovězí maso a za stálého míchání restujeme. Pak maso podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. Krok 7: Poté maso opatrně vyjmeme, odložíme stranou a udržujeme teplé. Krok 8: Omáčku rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky. Povaříme alespoň 15 minut. Krok 9: Maso vrátíme do omáčky a necháme společně za stálého opatrného míchání ještě lehce provařit asi 5 minut. Krok 10: Vhodnou přílohou jsou těstoviny, vařený brambor, ale i houskový knedlík.

TIP: Jak připravit hovězí kližku na česneku

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxr9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxr9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Někdo si třeba pomyslí, že je to obyčejné jídlo, ale já bych si pochutnala. :yes::-K

výborný

Djn: Je to zcela normální a běžné. Jen bych ještě vyndal to nové koření a bobkový listy :-)

Romario: Krásná práce :) jen tak dál, a ať chutná :):yes::yes::yes:

Dnešní inspirace..:-):yes:. Moc dobré a rychlé. A nic nezbylo.

:vařím zítra, určitě bude chutnat celé rodině

vyjmout z omáčky kostky masa je přece běžné. Dělám to u všech omáček vč. guláše. Nevidím v tom problém. Jinak moc pěkný recept, budu vařit v sobotu :-)

Nechápu - nejdřív kostky dusit do měkka a pak vyjmout a šťávu rozmixovat? V praxi je to neproveditelné - vybírat z hrnce uvařené kostky...

Djn: ... jak pro koho, a navíc každý může dotvářet recept dle svého, není to nic proti ničemu :yes:

Mňam :yes:

Ottíku, recept je jednoduchý a pěkný. Já dělám na kmínu vepřové a z hovězího bude ještě lepší. Máš 1 :yes:

Tématické fráze:
hovězí kostky na kmíně, hovězí maso na kmíně, co uvařit z hovězí kližky, nejlepší recepty z hovězí kližky, hovězí kližka recept, recepty z hovězí kližky, hovězí kližka recepty, hovězí klížka, kližka recepty, kližka recept, kližka, recepty hovězí maso kližka, hovězí maso kližka recepty, recepty hovězí maso na kmíně, recept hovězí kližka, recept z hovezi kližky, co uvařit z kližky, recept kližka, co uvařit z hovězí klišky, recepty z kližky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, vývar masový, slanina uzená, kmín mletý, sůl, pepř mletý, olej slunečnicový, bobkový list, koření nové koření, jíška máslová

Přidat fotografie receptu