Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 641 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,20 g |
Tuky | 5,93 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 10,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě vývar vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Do vývaru, z něhož má vzniknout polévka, dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí. Ještě chvilku povaříme.
Krok 3: Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, aby změkly, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody, ochladíme a vyjmeme.
Krok 4: Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.
Zveřejněno 8. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NBzp
Moje poznámka
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NBzp
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dochuceni vyvaru,
dochucení kuřecího vývaru,
květákový vyvar,
príprava kuřecího vývaru
Suroviny:
vývar kuřecí,
vývar,
pažitka,
tymián,
maso kuřecí,
nudle vlasové,
květák,
vločky chilli,
pepř,
sůl
Komentáře