Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny11,20 g
Tuky5,93 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy10,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě vývar vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do vývaru, z něhož má vzniknout polévka, dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí. Ještě chvilku povaříme. Krok 3: Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, aby změkly, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody, ochladíme a vyjmeme. Krok 4: Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.

Zveřejněno 8. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBzp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
dochuceni vyvaru, dochucení kuřecího vývaru, květákový vyvar, príprava kuřecího vývaru

Suroviny:
vývar kuřecí, vývar, pažitka, tymián, maso kuřecí, nudle vlasové, květák, vločky chilli, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu