Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostravská polévka stírka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 022 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky22,21 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy202,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu s libečkem. Krok 2: Z hrubé mouky, vajíčka, trošky soli a vody podle potřeby uděláme hustější těsto, jako na halušky, které přes haluškovač protlačíme do vroucí vody. Krok 3: Když halušky vyplavou, přidáme mléko, do kterého zašleháme lžíci mouky, přidáme lžíci másla a provaříme. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

Zveřejněno 28. 6. 2016

Poznámka autorky JanaDorazinova

U jednoho z mých receptů jsem našla dotaz na tuhle polévku. Osobně jsem ji nikdy nevařila a vlastně ani neznala. Byla to pro mne výzva. Našla jsem ji na recepty.cz , podle sebe malinko upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostravská polévka stírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkDl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostravská polévka stírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkDl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Nejsem z těch,která kritizuje jídlo.Teď jsem polévku dovařila a vím,že už jí nikdy vařit nebudu.Nevím,třeba jsem dala koření v jiném množství,než kolik dává autorka receptu.Aby se polévka dala jíst,musela jsem improvizovat a dochucovat -alespoň bujonem a polévkovém kořením.No i přesto ne ne ne!Mám strach,aby nakonec neskončila v záchodě.

cathleen: Proto píšu a říkám, že si recept vždy upravím tak, aby mi vyhovoval. Já mám v té polévce rozhodně více mléka, než vody.

Zobrazit 4 starší odpovědi

no je to ono u nas zeler maggi dakujem za info.<3

Jana Remkova: máš recht, libeček je jen jeden a jeho vůně je neopakovatelná ;-):yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

to je zeler s vnatkou ako magi korenie:-D

maria borosova: ligurček má trochu inú chuť ako vňať zeleru...
www.bylinky.sk/?/Atlas/Ligurcek

co je to libecek po slovensky:-)

maria borosova: ligurček;-):-)

<3<3:yes:

Určitě podobně se tato jednoduchá polévka vaří všude, jen se jí říká jinak, obměňují se ingredience nebo postup. U nás se vaří také. Babička to těsto na nočky třeba i nechala zaschnout a pak to strouhala na velkých slzách, případně krájela na malinké nočky. Libeček dávám i do těch nočků, někdy dám i kmín.... Případně se z vejce a mouky udělalo kapání, které se zavářelo. Jo, i jednoduché recepty mají spousty obměn a netřeba mnoha přísad.... Každopádně díky za připomenutí;-);-);-) :yes::yes::yes::yes::yes:

spagetka: No, jak vidíš, i já jsem si malinko pozměnila. Byla však pryč skoro dřív, než jsem stačila vyfotit aspoň jeden talíř :-D

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
jak se vaří stírka, stirka v mlece, stírky ve mléku, stirka-recept, stirka jak se děla, stirky v mleku, stirka v mleku, stirky jidlo, polévka scirka, stírky od babičky, jídlo "stírka", jídlo stírka, ostravsk? pol?vka st?rka, ščírka, ostravská ščírka, kminova polevka s vajickem a haluskami, stirka z mléka, rozdíl mezi libečkem a magi

Suroviny:
voda, mléko, mouka hrubá, vejce, mouka hladká, máslo, libeček, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu