Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)

Bulgurové placky s lilkem, inspirované tradičním pokrmem kibbeh, představují lahodnou kombinaci chutí, která potěší milovníky blízkovýchodní kuchyně. Kibbeh je skvělý jako předkrm, lehký hlavní chod nebo součást vegetariánského menu.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 463 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny32,96 g
Tuky3,28 g
Vláknina35,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy211,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Krok 2: Lilky oloupeme a nakrájíme. Vložíme do mixéru, přidáme stroužky česneku a rozmixujeme. Krok 3: V míse smícháme bulgur s rozmixovanými lilky s česnekem, jemně pokrájenou cibulí, baby špenátem, petrželkou, dochutíme koriandrem, chilli pastou a solí. Přidáme lžíci (případně i o trochu víc) solamylu a prohněteme rukou. Krok 4: Vytvoříme z těsta malé bochánky a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce. Krok 5: Nebo můžeme zvolit jiné zpracování - připravenou směs dáme do vymazané zapékací misky, poklademe plátky rajčat a dáme zapéct do trouby - na cca 180 °C.

Zveřejněno 15. 7. 2016

Poznámka autorky maris

Inspirace " Vegetariánská kuchařka", mírně pozměněno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVkY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

maris, tak já jsem zvolila tu druhou verzi, kdy se bulgur zapéká. Udělala jsem si to z poloviny surovin, i tak je toho plný pekáček. Naložila jsem si a zbytek dala zpět do trouby, že na večer. Hmm, ale chodím a ujídám a ujídám, tak snad mi na tu večeři něco zbyde! :-D Vynikající jídlo!!! A vůbec se nedivím, kde je lilek a bulgur, to nemůže být špatné. Určitě jsem nedělala naposled a tobě moc děkuji za inspiraci. Víc takových receptů! Mi už dochází nápady :-D. Přidávám foto, pokud nevadí :-)

Jana Remkova: Jani, moc děkuju za krásnou fotku a za vyzkoušení, mám radost:-)

Maruško,to je moc hezký recept:-KPěkně sis ho upravila a chutný pokrm připravila:-8:yes:

Mňam, to je krása :yes::yes:

Líbí se mi obě verze, paráda. Koriandr by mohl být sušený, jak píšeš, takže super. Já bych si ho i koupila, ale nemám ani balkón a tak by asi na okně chřadnul :-) Děkuji za tip na jídlo :-)

Jana Remkova: děkuju:-)

To mne láká, zkusím podle tebe pro rodinné vegouše:-)

hosta: budu ráda, když vyzkoušíš, je jednodušší to zapéct v misce, placky se docela rozpadaly:-(. Mně to moc chutnalo, ale ne zase tak, aby ze mě byl vegouš;-):-D

Tématické fráze:
lilek recepty, bulgurové placky, bulgurové bochánky, recept lilek, bulgurové recepty, kebbe recept, recepty s lilkem, recept na lilek, recepty z lilku, lilek recept, lilek placky, baby špenát recepty, recepty na kibeh, jak se dela kibbeh

Suroviny:
bulgur, lilek, pasta chilli, česnek, cibule, koriandr sušený, špenát baby, petrželka hladkolistá, solamyl, sůl, olej, rajče

Přidat fotografie receptu