Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové kapsičky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Porce: cca 11 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 038 kJ /
487 kcal
Bílkoviny31,90 g
Tuky38,23 g
Vláknina0,45 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,50 g
Sacharidy3,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame.
Pridáme soľ a polohrubú múku. Múky toľko, aby sme dostali cesto, ktoré už nelepí a možno ho vyvaľkať. Zbytočne ale múku nepridávame. Cesto nebude také pevné ako zemiakové, ale je plastické. Krok 2: Na náplň zmiešame všetky prísady. Krok 3: Cesto vyvaľkáme asi na 5 mm vysoko a vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8 cm. Každé koliesko potrieme náplňou a prehneme. Len zľahka pritlačíme, nezliepame. Krok 4: Taštičky poukladáme na plech a v rúre pri 180°C zapečieme dozlata, cca 10 – 15 min. Krok 5: Podávame teplé s čajom alebo kyslým mliekom.

Zveřejněno 16. 7. 2016

Poznámka autorky tejaja

Inšpirovala som sa v časopise Plus 7.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové kapsičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W96X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové kapsičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W96X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Lákavé kapsičky:-8Recept se mi líbí:-K:yes:

Teda..no nádhera!! :-O:yes:

Tak to by mě nenapadlo ;-) musí to být moc dobré <3:yes:

<3:yes:

Moc hezké, já bych měla strach, že mi náplň vyteče, ale jak je vidět, tak ne;-):-):yes:

maris: Maruška nevytečie, bryndza síce v teple zmäkne, ale rozhodne netečie.;-)

Tématické fráze:
batátové recepty, batáty plněné bryndza, recept na kapsicky, batátové recept, batátové těsto

Suroviny:
batáty, sůl, mouka polohrubá, brynza, kopr, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu