Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové medáčky k čaji o páté

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 417 kJ /
1 295 kcal
Bílkoviny32,10 g
Tuky11,98 g
Vláknina7,15 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,77 g
Sůl0,21 g
Sacharidy261,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou, skořicí a vanilkou.
Vejce promícháme s cukrem a medem a vlijeme do mouky. Uhněteme hladké těsto. Krok 2: Z těsta utvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, klademe je dál od sebe na plech vyložený papírem na pečení. Každou kuličku ozdobíme kouskem ořechu a nakonec lehounce poprášíme skořicí.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.

Zveřejněno 11. 8. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Dávka těsta vystačí přesně na jeden plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové medáčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rL3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové medáčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobré, jednoduché, rychlé :yes: dekuji za recept

fufnik: jsem ráda, že recept nezklamal ;-) a děkuji za fotečky :-K

Zrejme neni med dosti sladky, kdyz je nutno jeste dodavat cukr. Ja bych pridal spise stipec soli., stejne jako se sul pridava do palacinek, livancu ci krupicne kase.

:yes::yes:

Máslo se opravdu nedává. Medáčky po upečení jsou hned uvnitř vláčné a měkké, asi po dvou hodinách, kdy zůstalo pár zbylých na talíři, tak ještě více změkly. Jak by to s nimi bylo dál , to už nezjistím, protože se snědly během jednoho dne ;-).

Kvety: myslím, že místo ořechu se klidně může dát třeba mandlička nebo bych si tam představila i sušenou brusinku, ale určitě budou dobré i jen tak bez ničeho :-)

Medáčky se mně líbí. Jenom nevím, jaké jsou - křupavé jako perníčky nebo měkké jako koláčky? Nebo změknou po odležení?
Sice už nemám ořechy, ale asi je vyzkouším i bez nich.

taky by mě zajímalo jak je to s měkkostí ;-) a máslo se tam nedává?

Tématické fráze:
skořicové pletence, čaj o páté recepty, kynuté skořicové čtverečky, recept na medacek, skoricove susenky ke kave, medáčky kuličky, rychlé pečivo ke kávě, pernicky k caji recept

Suroviny:
mouka hladká, skořice, vanilka, soda jedlá, vejce, cukr moučkový, med, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu