Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková "kyselka"

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 545 kJ /
847 kcal
Bílkoviny35,41 g
Tuky48,90 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,25 g
Sacharidy63,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu. Krok 2: Přidáme očištěné, konců zbavené a na špalíčky nakrájené fazolky, na kostky nakrájené oloupané brambory, promícháme a zasypeme moukou. Za stálého míchání chvíli zarestujeme, poté přilijeme vodu nebo vývar a pod pokličkou necháme na mírném ohni probublávat. Občas zamícháme. Krok 3: Když jsou fazolky i brambory měkké, vlijeme mléko nebo smetanu a necháme přejít varem. Až potom ochutíme solí, pepřem a octem, který přidáváme opatrně, po lžících.
Polévku ještě chvíli provaříme a nakonec můžeme přidat asi lžíci nasekaného kopru.

Zveřejněno 13. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková "kyselka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl9L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková "kyselka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl9L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kyselka s klobásou, kyselka recept, kiselka polevka, fazolková maďarská, fazolkova kiselka

Suroviny:
máslo, cibule, klobása pikantní, mouka hladká, brambory, vývar, mléko plnotučné, ocet, pepř, kopr

Přidat fotografie receptu