Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná - ala Stroganov

Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by ale maso mělo být křehké a šťavnaté, podávané s hebkou smetanovou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 805 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny120,94 g
Tuky43,90 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, které pokrájíme na širší nudličky. Krok 2: Necháme takto naložené maso odležet a posypeme mixem drceného černého a zeleného pepře. Krok 3: Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme po dobu cca 8 - 9 minut z obou stran. Krok 4: Poté maso vložíme na pekáček do rozehřáté trouby na cca 140 °C, podlijeme hovězím vývarem, zakápneme červeným vínem a pečeme v troubě maso tak dlouho, aby se dobře propeklo. Krok 5: Mezitím si ve vyšší nádobě rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájené klínky cibule a plátky bílých ( nebo hnědých žampiónů). Krok 6: Chvilku žampióny restujeme, přidáme rajský protlak a kyselé okurky, pokrájené na kostičky a ještě podusíme. Krok 7: Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si předem promíchali s vlažným sosem. Krok 8: Pokud je omáčka řidší, vmícháme do smetany se sosem ještě solamyl (nebo hladkou mouku), dobře rozmícháme, vlijeme do omáčky a ještě krátce povaříme. Krok 9: Opečené maso vyndáme z trouby, přidáme jej k surovinám z pánve a dochutíme dál pak podle každého. Krok 10: Podáváme se zeleninovou barevnou rýží.

TIP: Jak se vaří staročeská rýže

Zveřejněno 13. 8. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Plátky masa se mohou nechat vcelku, také je to chutné jídlo. Víno v omáčce udělá výbornou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná - ala Stroganov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xr1P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná - ala Stroganov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xr1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Nejlepší co jsem kdy jedl:-K:-K:-K

be.amenity: moc pěkné foto, děkuji.

Velmi chutné, právě jsme dojedli. :yes:

AlegroBravo: to jste mne potěšil, děkuji, jsem ráda,že chutnalo:-K:-*

Dnes k večeři :yes: Jen jsem místo rajského protlaku dala dijonskou hořčici a místo zakysané smetany, šlehačku :-8 ...a dovolila jsem si přidat fotku :-D

be.amenity: díky,taky příště zkusím,děkuji za pěknou fotku:-K:-K:-K

Peter Polesný 16. 8. 2016 20:31
Varím toto jedlo už 50 rokov. Používam hov. sviečkovicu. V celej našej rodine veľmi obľúbené. Recept od mojej ruskej "bábušky".

Peter Polesný: také chutná, nám moc, díky:-K

děkuji:-)

Paráda!! vypadá to přímo k zblajznutí :-) :yes:

Stroganova zbožňujem, hneď by som sa dala pozvať na obed, alebo uvarím ja podľa tvojho receptu a pozvem ťa k nám. Krásne nafotené, teším sa na ďalšie tvoje recepty.:yes::-Q

Iljusa:
Ďalšia dobrá dušička, ďakujem krásne, hneď tam zájdem. Hneď tam zájdem.
PS: Včera začalo na NOVE : MastrerChef, tak opäť mi pôjde program. Na Slovensku už prebehol.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Pěkný receptík a barvička omáčky je super:-p:yes:

Simona Skolakova: děkuji, potěšila jsi mne:-K

Zobrazit starší odpověď

Bezva.:yes::yes:

mika59: díky:-)

Tématické fráze:
hovězí roštěná stroganov, hovězí roštěná stroganov, roštěná stroganov, roštěná stroganov, roštěná recept, recepty hovězí roštěná stroganov, roštěná ala stroganov, hovězí alá stroganov, stroganov recept, stroganov, roštená recepty, roštěnky stroganov, roštěná stroganov recept, roštěna v troubě, roštěnka stroganov, naložená roštěná, roštěna, hovězí roštěnky stroganov recept, hovězí a la stroganov, ala stroganov

Suroviny:
roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajčatový, smetana zakysaná, máslo, víno červené, okurky sterilované, olej řepkový, škrob, pepř černý, pepř zelený, sůl, vývar masový

Přidat fotografie receptu