Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejná domácí zelňačka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shukvacik

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 636 kJ /
4 454 kcal
Bílkoviny303,36 g
Tuky308,43 g
Vláknina43,42 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 15,92 g
Sůl38,70 g
Sacharidy97,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé , čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Krok 2: Uvarené mäso, kolenienko a klobásu vyberieme, nakrájame ... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom. Krok 3: Na bravčovéj masti orestujeme cibuľu, slaninku, do ktorej pridáme 2 polievkove lyžice mletej červenéj papriky. Krok 4: Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou. Krok 5: Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 pol. lyžice cukru po okraji hrnca. Krok 6: Kapustnicu vypneme, pridáme majoránku a o chvíľu môžme servírovať :-)

Podávame s čerstvým chlebom

Zveřejněno 24. 8. 2016

Poznámka autora Shukvacik

V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak.

Každý má tu svoju, každého ho je dobra , iný kraj , iný zvyk , iná kapustnica. Predstavujem Vám tu moju :-P nie prvú a určite nie poslednú.

PS: Môžme pridať pár sušených sliviek, nakoniec podávať s kyslou smotanou. Čím staršia kapustnica - tým lepšia chuť ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejná domácí zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q85G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejná domácí zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q85G

Komentáře (6)

Shukvaciku (prosím Tě, promiň mi moji zvědavost, ale to je přezdívka nebo jméno? a co znamená?), jsem pro každý špás a Tvá polévka mě do dost velké míry zaujala. Až mi na účtu přibudou nějaké prostředky, tak ji zcela určitě vyzkouším :-)
Úpřímně řečeno, chtěl bych vidět tu složitější či náročnější variantu :-)
Jen mi dovol pár technických dotazů: rajbané = rozmačkané? čierne korenie nové = obyč. nové koření? ničím nezahušťujeme? Ale jinak :yes::-Q:yes:

Ivosisko: Shukvacik je prezývka ;-) začala to kedysi ako šuko , shukvak a nakoniec Shukvacik :-D. Rajbane zemiaky bolo myslené = surové zemiaky rajbane ako na zemiakovu babu a to je vlastné aj zahustovadlo kapustnice. Čierne korenie nové je tak ako si napísal :yes:;-)

No, tak ta je obyčejně neobyčejná!!:-Q :yes:

Naozaj u nás je taká obyčajná :-) :-K

jejda, to je surovin,tak to dělám asi jednodušší, méně surovin a opravdu je dobrá.. Dobrá ta Tvá určitě bude, ale levná asi moc nebude, viď..:-)

Krásný recept:yes:, ale zrovna obyčejná z tolika surovin mi moc nepřijde.:-O Ale dobrá bude <3:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí zelňačka, domácí recepty zelňačka, zelňačka se slaninou, recept na domácí zelnačku, bila kapustnica, obycejna zelnacka bila, dodomácí zelňačka, domácí zelňačka bez klobasy, domacinzelnacka, zelnacka z kolena, zelnačka bez klobásy, domaci zelnacka se slninou, obyčejná bílá zelnačka, domaci zelnacka recept, rajbane, zelnačka polévka obzcejna, zelňačka z vepřového kolena, zelnacka s uzenym z plecka, bila zelnacka zkolena, zelnacka recept domácí

Suroviny:
zelí kysané, cibule, česnek, brambory, plecko vepřové, pečeně vepřová, houby čerstvé, houby sušené, koleno vepřové uzené, klobása uzená, slanina uzená, sádlo vepřové, pepř celý, koření nové koření, feferonka, paprika čerstvá červená, cukr, majoránka

Přidat fotografie receptu