Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkovy klobásky

Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je sice náročná, ale jejich chuť vám námahu vynahradí.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 300 min

360 min (60 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie73 030 kJ /
17 455 kcal
Bílkoviny954,59 g
Tuky1 502,62 g
Vláknina10,64 g
Cholesterol 2,77 g
Sodík 44,05 g
Sůl106,00 g
Sacharidy24,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček vykostíme a zbavíme kůže. Tyto odřezky uvaříme a vývar použijeme později. Krok 2: Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření a všeho ostatního. Maso zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet. Krok 3: Když je maso řádně naložené, umeleme 2x najemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca půl litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu). Krok 4: Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček. Plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne. Potom udíme cca 4-5 hodin.

TIP: Jak udit domácí klobásy

Zveřejněno 6. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkovy klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqg1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkovy klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Ten pán ktory toto úpisal nemá ani tušenia čo je "prát"..je to mäso z mladeho býka spracovane okamžite po zabiti...ešte teple...pmlete na kutri za pridavania ladovej drte a muky!!!!

jirholu:
Jj, díky, měl jsem vygůůůgleno totéž:-):-K
Leč, pokud si Igor55: příp i vy myslíte, že čerstvé hovězí maso je totéž co ještě teplé hovězí maso, tak se asi budeme dohadovat (dohodovat) i nadále, že :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Mňam, mňam, mňam a ještě jednou mňam. Podařilo se mi před silvestrem sehnat jehněčí a hovězí za velmi dobrou cenu, přidala jsem vepřové plecko. Namleli jsme, nakrájeli celkem 15 kg, (s manželem), napajcovali a nechali jsme parádně uležet ve špajzu. Nebezpečně blízko, jak masenko vonělo, obracely se nám oči a chodili do špajzu krást na karbenátek na pánvičku - jen tak na chuť. Horor nastal v den plnění do střev. Mlýnek přestal spolupracovat a trucoval. Střeva ne a ne naplnit. Manžel pěnil, já už přemýšlela o alternativě B, čili - sežerem to jako karbošky nebo sekanou, ježišmarja, kdo to bude jíst... Zahlédla jsem dceru, jak se baví pohledem na nás, poslala jsem ji hned do města do papírnictví, pro salámová střeva, sehnala poslední kusy o průměru 6 cm, narvali jsme masenko do střev lžící, ještě jedno střevo zbylo, a výsledkem byly super speciál salámy. Klobásy a uzené děláme asi 30 let, vždy bez problémů. Na tohle budeme s rodinkou dlouho se smíchem vzpomínat :-D

losabandos 30. 12. 2016 19:57
jsem řeznik uz 37 let ale kuze doklobas jsem vživotě neviděl,a jěště to zalevat vyvarem z masa,,pokud je to recept od krkovičky z večerničku tak se nedivím,ten by pro prachy delal klobasy trebas i zkuže:-D

krkovicka.x: Ve větě "bůček bez kostí a kůže" tak, jak je psáno, to může znamenat i že jsi myslel "bůček bez kostí" a "kůže" - raději opravuji:-)

Zobrazit starší odpověď

Tak jsme udělali a dnes vyudili. Opravdu jsou moc a moc dobré, mňamka. :yes::yes::yes:
Děkuji za recept!

Oj oj oj ták jednu ochutnat tohle vážně můžu mňam.:yes::-)

No a krkovička je kde.:-//

feri.j: :-D:-D:-D Názov je podľa autora, nie druhu mäsa.

Nadhera!<3:yes::yes::yes:

Parádní fotopostup, krásné klobásy. U mne za 1* ;-)

Tématické fráze:
jehněčí klobásy recept, klobásy recepty, jehněčí klobásy, domácí jehněčí klobásy, hovězí klobásy, hovězí prát, domácí salámy klobásy recepty, klobasy recept, krkovičkovy domaci klobásy, recept na klobasky, jehněči klobásy recepty, hovězí klobásy recept, recepty na klobásy, recept na jehněčí klobásy, recept jehneci klobasy, klobasy z bucku, recept na klobasy, top klobasy recepty, recept na dobré klobásy, maso na spojku do klobás

Suroviny:
bůček vepřový, maso hovězí, vývar masový, sůl, česnek, pepř mletý, kmín mletý, praganda, cukr moučkový, ořech muškátový, paprika

Přidat fotografie receptu