Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí přední na divoko

Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 294 kJ /
1 982 kcal
Bílkoviny130,00 g
Tuky82,86 g
Vláknina23,62 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 4,79 g
Sůl12,02 g
Sacharidy144,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno. Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit do zlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu. Krok 4: Pak vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, nalijeme panáka medoviny (nebo portského) a dusíme. Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a provaříme, odstavíme. Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostky a propláchneme. Svaříme vodu. Brambory v hrnci posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Dáme vařit. Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme. Vaříme, až jsou brambory měkké. Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla, necháme rozpustit. Pak šťouchadlem brambory nahrubo našťoucháme. Krok 9: Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 16. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí přední na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkX2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí přední na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vynikající. Zařazeno do jídelníčku :yes:

Bylo to vynikající :yes:, dělala jsem v pomalém hrnci 5 hodin, maso se jen rozplývalo....;-), děkuji za recept, určitě budu ještě dělat :-K

Vynikající jídlo ... jak hovězí, tak ty smetanové brambory (o kterých slyším poprvé) ... vůně po celém domě, vyvážená chuť . A moc jsme si všichni pochutnali. Doporučuji k uvaření, pochutnáte si. :yes::-8 ... Děkuji za recept.

Znám, dělám a je to skvělé jídlo :-8:yes:

Tématické fráze:
hovězí predni recepty, hovězí přední, hovezi predni recept, hovezi na divoko, recepty přední hovězí maso, recepty hovězí přední, hovězí maso přední recepty, hovězí na divoko pro pamětníky, recept hovezi přední, recept na hovězí přední, predni hovězí, přední hovězí recepty, recepty na predni hovězí maso, přední hovězí recept, recepty z předního hovězího, hovězí maso přední, recepty z předního hovězího masa, recepty na hovězí přední, hovězí maso přední - recepty, hovězí maso na divoko

Suroviny:
přední hovězí, cibule, česnek, olej, bujón hovězí, koření divočina, medovina, sůl mořská, kmín celý, protlak rajčatový, brambory, sůl mořská, kmín celý, cibulka jarní, smetana zakysaná, máslo

Přidat fotografie receptu