Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

woman woman

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 714 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny115,43 g
Tuky47,14 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 670 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy169,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou.
Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme. Krok 2: Připravíme dušenou zeleninu. Doporučuji mrkev a petržel krájet na kolečka, vypadá to velmi hezky. Celer krájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu dusíme na másle (asi1 PL v kastrůlku), až se začne přichytávat dna a měkne. Osolíme a ještě chvíli pod pokličkou dusíme. Můžeme přidat trošku vroucí vody z právě se vařícího vývaru. Pod pokličkou zeleninu dodusíme. Krok 3: Připravíme si všechny ingredience na kurkumové těstoviny, bude ideální, když vejce budou mít pokojovou teplotu a nezapomeňte mouku pořádně prosít. Vypracujeme těsto. Krok 4: Vypracovaný bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a necháme asi půl hodiny odpočívat. Krok 5: Na pomoučeném vále těsto vyválíme ve směru od středu ke krajům. Různě při válení těstovým plátem otáčejte, abyste dosáhli rovnoměrného rozválení. Tloušťka těsta je na vašem uvážení, dělávám tak 1,5 - 2 mm vysoké. Krok 6: A budeme rýsovat. Vážně. Samozřejmě, že můžete použít strojek na těstoviny nebo ostrý nůž. Já dělám těstoviny pomocí rádýlka. Pravítkem si naznačíme čáry - šířku a pak již rádýlkem rozporcujeme těsto na námi požadované kousky-tvary. Krok 7: Vezmeme velký hrnec a naplníme dostatečným množstvím vody. Osolíme, přidáme kapku oleje, aby se těstoviny neslepovaly. Přivedeme k varu a jakmile voda vře, vkládáme těstoviny a vaříme v hrnci odkryté bez pokličky. Pokud dodržíte tloušťku těstovin jako já, pak se budou vařit zhruba 10 minut. Občas zamíchejte, aby se neslepily. Krok 8: Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy mírně vymazané máslem, ozdobíme petrželkou. Krok 9: V mezičase máme již hotový vývar, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kousíčky, vývar přecedíme, aby byl čistý. Krok 10: Na talíř klademe maso, dušenou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáváme kurkumové domácí těstoviny a ozdobíme petrželkou.

Zveřejněno 20. 10. 2016

Poznámka autorky woman

Celý postup podrobně včetně fotografií je na mém webu a dozvíte se více i o kurkumě, pokud u vás v kuchyni ještě nezdomácněla

http://www.woman-today.cz/products/maricina-zdrava...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVzY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVzY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kurkuma jak uchovat kořen, kurkumové kuličky, radylko na těstoviny, kurkumové kuličky recept, jak uchovat testoviny aby se neslepily, výroba těstovin rádýlko

Suroviny:
maso hovězí s kostí, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř, sůl, česnek, voda, mouka hladká, vejce, olej, kurkuma, sůl

Přidat fotografie receptu