Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 714 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,43 g |
Tuky | 47,14 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 169,96 g |
Postup přípravy
Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme. Krok 2: Připravíme dušenou zeleninu. Doporučuji mrkev a petržel krájet na kolečka, vypadá to velmi hezky. Celer krájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu dusíme na másle (asi1 PL v kastrůlku), až se začne přichytávat dna a měkne. Osolíme a ještě chvíli pod pokličkou dusíme. Můžeme přidat trošku vroucí vody z právě se vařícího vývaru. Pod pokličkou zeleninu dodusíme. Krok 3: Připravíme si všechny ingredience na kurkumové těstoviny, bude ideální, když vejce budou mít pokojovou teplotu a nezapomeňte mouku pořádně prosít. Vypracujeme těsto. Krok 4: Vypracovaný bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a necháme asi půl hodiny odpočívat. Krok 5: Na pomoučeném vále těsto vyválíme ve směru od středu ke krajům. Různě při válení těstovým plátem otáčejte, abyste dosáhli rovnoměrného rozválení. Tloušťka těsta je na vašem uvážení, dělávám tak 1,5 - 2 mm vysoké. Krok 6: A budeme rýsovat. Vážně. Samozřejmě, že můžete použít strojek na těstoviny nebo ostrý nůž. Já dělám těstoviny pomocí rádýlka. Pravítkem si naznačíme čáry - šířku a pak již rádýlkem rozporcujeme těsto na námi požadované kousky-tvary. Krok 7: Vezmeme velký hrnec a naplníme dostatečným množstvím vody. Osolíme, přidáme kapku oleje, aby se těstoviny neslepovaly. Přivedeme k varu a jakmile voda vře, vkládáme těstoviny a vaříme v hrnci odkryté bez pokličky. Pokud dodržíte tloušťku těstovin jako já, pak se budou vařit zhruba 10 minut. Občas zamíchejte, aby se neslepily. Krok 8: Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy mírně vymazané máslem, ozdobíme petrželkou. Krok 9: V mezičase máme již hotový vývar, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kousíčky, vývar přecedíme, aby byl čistý. Krok 10: Na talíř klademe maso, dušenou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáváme kurkumové domácí těstoviny a ozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVzY
Moje poznámka
Maričina zdravá polévka s domácími kurkumovými těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVzY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kurkuma jak uchovat kořen,
kurkumové kuličky,
radylko na těstoviny,
kurkumové kuličky recept,
jak uchovat testoviny aby se neslepily,
výroba těstovin rádýlko
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
česnek,
voda,
mouka hladká,
vejce,
olej,
kurkuma,
sůl
Komentáře (1)