Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené bliny s kaviárem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 095 kJ /
740 kcal
Bílkoviny30,66 g
Tuky17,81 g
Vláknina6,95 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,38 g
Sacharidy110,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a zakysanou smetanu v rendlíku prohřejeme a do vlažného vmícháme žloutek. Mléčnou směs vmícháme do moučné a metličkou prošleháme. Dáme do tepla asi na půl hodiny, než vykyne - na povrchu by se měly objevit bubliny. Krok 2: Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme k vykynutému těstu a opět metličkou důkladně promícháme. Krok 3: Zapneme troubu na 170 st. C a lžičkou naplníme muffinové (bábovičkové) silikonové formičky - do každé asi 3 lžičky těsta. Nedáváme plné, těsto povyskočí. Pak upečeme dozlatova (asi 15 minut). Krok 4: Vychladlé blinové korupsy vyklopíme a naplníme zakysanou smetanou, přidáme kaviár a pokrájený citron. Místo kaviáru můžete dát kousek plátku lososa, případně kopr.

Zveřejněno 24. 10. 2016

Poznámka autorky hosta

» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«

(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bliny s kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z9Jg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bliny s kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z9Jg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-O:-K:yes:

<3priznavam ze jsem slovo bliny nikdy neslysela .ale urcite vyzkousim,moc krasne a tu vodku k tomu jamy:-D:-D:-D:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Pekné to je:yes:, chutné určite tiež:yes:, len bliny nie sú bábovičky.;-)

tejaja: Nejsou, máš pravdu, ale myslím, že je podstatnější obsah, než forma;-) Jinak díky všem:-)

Krásné:-) a kde je ta stupečka vodky ??;-):-)

maris: Máš pravdu. Ja v tomto smere mám čo doháňať!:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tak ty si teda debužíruješ...:-D

:-K:-K:yes::yes:

:-O krasa uzasna :yes:

Bliny dělám, takhle z formiček vypadají obzvlášť lákavě :yes:<3

zizala: já je teď našla - mini:-D - dala jsem do podobných;-) Z těch formiček je všechno takové "upravené" - peču tak i lívance, nemusíš stát u pánve:-)

Tématické fráze:
bliny s kaviárem, bliny z brambor, ruské mini bliny, recepty s kaviárem, bramborove bliny, co s kaviárem, očka s kaviárem, recept na bliny, bliny recept, recept na bliny z brambor, jak se dela bliny, bliny z trouby, ruske bliny s kaviarem, ruské bliny ozdoba, blin s kaviarem, bliny a kaviár, vodka s kaviarem

Suroviny:
mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio

Přidat fotografie receptu