Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný Hermelín "Vypusťte Krakena"

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 635 kJ /
9 473 kcal
Bílkoviny55,18 g
Tuky999,27 g
Vláknina21,43 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 2,32 g
Sůl6,00 g
Sacharidy58,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej necháme zahřát na cca 100 st. C. Do něho nasypeme všechno koření. Prolisujeme 3 stroužky česneku a taktéž je přidáme do oleje. Olej se snažíme udržet na teplotě 100 st. C (+ -) po dobu cca 20 minut, aby chuť koření přešla do oleje. Necháme zchladnout na cca 30 st. C. Následně z pálivých papriček vymáčkneme nožem vnitřek a přidáme vše do oleje. Stejně tak i 10 kapek tabasca. Cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 2: Připravíme vhodnou sklenici a začneme nejdřív cibulí s trochou nálevu. Vložíme napůl rozkrojený Hermelín. Na něj dáme pár plátků ze zbylého česneku, jeden bobkový list z nálevu, kousek kapie, kolečko cibule a trošku nálevu. Přiklopíme horní půlkou Hermelínu. A dál opakujeme stejný postup. Vršek posledního kousku Hermelínu by měl být taktéž zalit nálevem. Zbytky cibule a kapii střídavě vkládáme dokola sklenice. Krok 3: Sklenici uzavřeme a necháme vše uležet v chladničce nebo na „sedmém schůdku“ několik dní. Doporučuji alespoň 10 dnů.

Zveřejněno 29. 10. 2016

Poznámka autora cekrops

PS: nálev rozhodně nevyléváme, nýbrž ho můžeme ještě několikrát použít = s každou další várkou se nám vše zlevňuje a chuť zvýrazňuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín "Vypusťte Krakena"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9zj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín "Vypusťte Krakena"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9zj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nálev na nakladany hermelin, nakládaný hermelín, nakládaný hermelín recept, nalev na hermelin, recept na nakládaný hermelín, nakládaný hermelín v nálevu, nákladní hermelín, nálev na nakládaný hermelín recept, naklady hermelin, nakládany hermelín v olivovem oleji, nakládaný hermelín nálev, nakládaný hermelín - postup, naklady hermelín recept, recept nakládaný hermelín, naložený hermlín, nakladany hrmelin v olivovem oleji, plněný nakládaný hermelín, postup na nakladany hermelin, nakládaný hermelín postup, hermelín recepty

Suroviny:
sýr hermelín, olej olivový, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, koření provensálské, česnek, cibule, kapie, tabasco

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu