Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 444 kJ / 5 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,40 g |
Tuky | 111,88 g |
Vláknina | 161,54 g |
Cholesterol | 517 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 773,38 g |
Postup přípravy
Na másle asi 15 minut restujeme zmraženou zeleninu, pak odstavíme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme mleté maso smíchané se solí, skořicí, pepřem a koriandrem. Mícháme, dokud maso nezíská šedou barvu.
Pak přilijeme pasírovaná rajčata a deset minut povaříme Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut. Když máme hotovo, přidáme fazole i s nálevem a restovanou zeleninu.
Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme sekanou petrželovou nať a vypneme. Krok 2: Česneková smetana:
Smetanu smícháme s prolisovaným nebo nastrouhaným česnekem, pepřem a solí. Krok 3: Tortilly:
Rozpustíme sádlo. Mouku smícháme se solí. Přidáme do ní vodu a vlažné sádlo a rukama hněteme hladké těsto, které má mít konzistenci asi jako pevnější plastelína. Ihned je rozdělíme na 12 nebo 24 dílků (podle toho, jak chceme mít tortilly velké).
Pak z každého kousku tvoříme kuličky, které na lehce pomoučené ploše za občasného podsypávání tence vyválíme. Vkládáme jednu po druhé na sebe do čisté utěrky. Pečeme na suché pánvi z každé strany asi 30 vteřin, po upečení pokládáme do další suché utěrky.
Zveřejněno 22. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Moje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 17 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 2 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Neregistrovaný před 7 minutami
Košíčky s ovocem plněné jogurtem
Neregistrovaný před 10 minutami
Cookies
Neregistrovaný před 13 minutami
Španělská sušená klobása chorizo
Neregistrovaný před 14 minutami
Kuřecí prsa na divokém koření
Neregistrovaný před 14 minutami
Tvarohový krém s broskvemi
Neregistrovaný před 21 minutami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Neregistrovaný před 26 minutami
Křupavé bramboráky
Neregistrovaný před 27 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
mexická polévka recept,
mexická polévka s cizrnou a mletym masem,
mexická fazolová polévka,
fazolová polévka s hovězím masem,
fazole po mexicku,
pasirovana brokolicová polévka se smetanou,
polévka z červených fazolí#utm_source=search.seznam.cz
Suroviny:
maso hovězí mleté,
zelenina,
vývar masový,
pasírované rajčata,
fazole červené v rajčatovém nálevu,
fazole bílé,
česnek,
cibule,
nať petrželová,
skořice mletá,
koriandr,
cukr třtinový,
olej,
pepř,
sůl,
smetana kysaná,
česnek,
sůl,
mouka hladká,
voda,
sůl,
sádlo
Komentáře (1)