Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 444 kJ /
5 603 kcal
Bílkoviny304,40 g
Tuky111,88 g
Vláknina161,54 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,10 g
Sacharidy773,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polévka:
Na másle asi 15 minut restujeme zmraženou zeleninu, pak odstavíme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme mleté maso smíchané se solí, skořicí, pepřem a koriandrem. Mícháme, dokud maso nezíská šedou barvu.

Pak přilijeme pasírovaná rajčata a deset minut povaříme Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut. Když máme hotovo, přidáme fazole i s nálevem a restovanou zeleninu.

Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme sekanou petrželovou nať a vypneme. Krok 2: Česneková smetana:
Smetanu smícháme s prolisovaným nebo nastrouhaným česnekem, pepřem a solí. Krok 3: Tortilly:
Rozpustíme sádlo. Mouku smícháme se solí. Přidáme do ní vodu a vlažné sádlo a rukama hněteme hladké těsto, které má mít konzistenci asi jako pevnější plastelína. Ihned je rozdělíme na 12 nebo 24 dílků (podle toho, jak chceme mít tortilly velké).

Pak z každého kousku tvoříme kuličky, které na lehce pomoučené ploše za občasného podsypávání tence vyválíme. Vkládáme jednu po druhé na sebe do čisté utěrky. Pečeme na suché pánvi z každé strany asi 30 vteřin, po upečení pokládáme do další suché utěrky.

Zveřejněno 22. 11. 2016

Poznámka autorky danielle72

Tip: Těsto (nevyválené) můžeme uložit i do lednice a použít třeba po třech dnech - před pečením by ale mělo mít pokojovou teplotu.

Servírování: Polévku nalijeme na talíř a ozdobíme ochucenou smetanou a petrželovou natí. Přikusujeme opečené tortilly.

Další mé recepty najdete třeba zde: http://daniela.pise.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9on

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9on

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

<3pekna polivcicka,ale asi by se mela jmenovatfazolova po mexicku,ne zeleninova.;-):yes:

Tématické fráze:
mexická polévka recept, mexická polévka s cizrnou a mletym masem, mexická fazolová polévka, fazolová polévka s hovězím masem, fazole po mexicku, pasirovana brokolicová polévka se smetanou, polévka z červených fazolí#utm_source=search.seznam.cz

Suroviny:
maso hovězí mleté, zelenina, vývar masový, pasírované rajčata, fazole červené v rajčatovém nálevu, fazole bílé, česnek, cibule, nať petrželová, skořice mletá, koriandr, cukr třtinový, olej, pepř, sůl, smetana kysaná, česnek, sůl, mouka hladká, voda, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu