Sulc z vepřových nožek
Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen několik málo přísad a trochu trpělivosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 398 kJ / 95 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,16 g |
| Tuky | 0,38 g |
| Vláknina | 9,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).
Krok 2: Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Zveřejněno 24. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Moje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 47 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
huspenina z vepřových nožek,
vepřové nožky,
recept na sulc,
domácí vepřový sulc,
huspenina recept,
vepřový sulc recept,
veprovy sulc,
veprove nožky recept,
recept sulc,
sulc recept,
vepřové nožky recepty,
recept na vepřový sulc,
jak připravit sulc,
sulc vepřovy,
recept na huspeninu,
veprova huspenina,
vepřový aspik,
vývar z vepřových nožek,
recept na vepřovou huspeninu,
recepty vepřový domácí sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
mrkev,
cibule,
česnek,
pepř,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
petržel
Komentáře (5)
mika59: Miladko,různé sulcy a aspiky jsou u nás doma ve velké oblibě