Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné kuskusem a fetou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 464 kJ /
1 306 kcal
Bílkoviny63,06 g
Tuky44,27 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,03 g
Sacharidy159,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej - jiný už používat nemusíme. Krok 2: Zalijeme vroucím vývarem (množství je uvedeno na obalu) a necháme pod pokličkou vsáknout. Krok 3: Necháme trochu vychladnout a smícháme s nahrubo nastrouhanou fetou (polovinu je možné nahradit např. nivou) a jemně nastrouhaným česnekem, případně bylinkami. Krok 4: Směsí naplníme papriky, kterým jsme uřízli vršek a pečlivě odstranili semeník a vnitřní žebra. Pomocí párátek vrátíme vršky na původní místo, vložíme do kastrolu s obsahem rajčatové konzervy ochucené solí a česnekem a pečeme při 200°C nejprve zakryté (dusíme) asi 45 minut a poté dopečeme odkryté.

Zveřejněno 2. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné kuskusem a fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vmk9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné kuskusem a fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vmk9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-p Tak to vypadá super. Já přidám něco malinko podobného, ale i jiného, tak snad to nebude vadit. Tobě rozhodně patří bod;-):yes:

Terysho :-), to je úžasné, že jsi vytáhla jeden z mých starších receptů a ještě jste si s babinkou skvěle pochutnaly...:-K Mám vždycky velkou radost, když se takhle připomene před nějakým časem vařené a z archívu vylovené jídlo...;-)

Dnes jsme to měly na oběd- udělaly jsme to s babičkou jako přílohu k masu :-) Dovnitř jsme daly rajčata čerstvá, kolem pak z té konzervy. Bylo to super:yes::yes::yes: Určitě budeme vařit i nadále!!:-K bodík už jsem dala předtím a bohužel druhý nejde...:-p

Hani, čím nahradit sušená rajčata nevím, jedině si je usušit v troubě (dělá se to v pootevřené troubě při nízké teplotě několik hodin - recept je určitě na stránkách Labužník - a pak je naložit do ochuceného oleje). Za bodík děkuji :-).

Eli, pěkný receptík:yes: u nás se můžou papriky na všechny možné způsoby teplé i studené:-D, takže určitě vyzkouším i tohle, jenom mi dělá problém sehnat ta sušená rajčata v oleji:-( tak nevím čím to nahradit,:-( ale určitě máš ode mě bodík i za ty moc pěkné fotky:yes::yes: +

:-pMirčo, já teplé papriky upřímně nenávidím a jak je vidím v receptech na nejrůznější masové i zeleninové směsi - ty na proužky nakrájené (výjimkou je ratatouille) nebo ve špízech, jdu od toho...;-)
Ale pokud se jedná o plněné, pečené...beru je na milost a dokonce je sbírám na svůj talíř od zbytku rodiny :-). Nevím, nakolik je to podvědomá snaha zachránit hlavní surovinu pokrmu, nebo nakolik mi celá paprika nepřipadá tak podivně a dominantně chutnající jako "proužkovatá", ale ve shora uvedeném případě je zvláštně a dobře slano-nasládlá...:-p, takže jsem ji pozřela s chutí...:-D
Ale ty máš nejspíš jiný problém, ať již zažívací nebo alergický - už proto ti moc děkuji za bod...:-)

Elizo:-)moc pěkný recept:-p.Též do kuskusu vmíchnu trošku oleje,"projedu ho" na horké pánvi a pak teprve zalívám.Krásně se dělí od sebe(sype),a je hezky na skus:-p:-p.
Elizko:-)tvůj receptík bohužel nezrealizuji(teplé papriky ne;-(),ale boďka ti určitě náleží za dobrý a chutný nápad;-)

:yes:

Dělám to stejně jako Maris, jen dnes jsem ke kuskusu přidala ta olejová rajčata, tak to docela stačilo i na to promíchávání a oddělování zrnek vidličkou. Na to opražení jsem docela zvědavá...:-)

Já kuskus nepražím, ale nejdřív k němu přidám asi 3 lžíce olivového oleje a vidličkou promíchávám, až se zrnka olejem obalí. Teprve potom zaliji vývarem. Zůstane krásně nadýchaný a neslepený.
Eli, krásný recept, jde do oblíbených a Tobě posílám bodík:yes::-)

Ja tiež mám vo zvyku kuskus opražiť, tiež sa mi tá chuť zdá lepšia...

Elizo :yes::-* +

Tak o opražení kuskusu slyším poprvé, je to skvělý tip, který rozhodně vyzkouším :-)! Díky a Výbušná - jsem ráda, že se líbí a Ď za bod...:-)

Doporučuji kuskus před zalitím vývarem opražit - nasucho, na oleji nebo na másle. Je pak mnohem chutnější.

tento recept je bozi...

Tématické fráze:
zapečená paprika s kuskusem, rajčata plněná kuskusem, pečené papriky plněné kuskusem, recepty s fetou, pečené papriky s kuskusem, zapečené papriky s kuskusem, plněná rajčata kuskusem, zapecene papriky s fetou, recepty s kuskusem, plněná rajčata s kuskusem, pečené plněné papriky kuskusem, recept s fetou, pečená paprika s kuskusem, feta recepty, rajčata plnene kuskusem, pečené papriky s fetou, kuskus se sušenými rajčaty, bezmasé plněné papriky, kuskus v paprice, plněné papriky na balkánský způsob

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, kuskus, sýr balkánský, cibule, česnek, kostka bylinková, rajče sušené v oleji, rajče loupané, bylinky, sůl

Přidat fotografie receptu