Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydská vepřová roláda

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 207 kJ /
1 722 kcal
Bílkoviny203,10 g
Tuky70,48 g
Vláknina33,45 g
Cholesterol 423 mg
Sodík 2,43 g
Sůl5,40 g
Sacharidy53,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran. Krok 2: Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme 2 lžícemi marmelády a poklademe nakrájenou uzeninou. Hustě posypeme částí nastrouhaného celeru, zavineme do rolády a zajistíme nití. Krok 3: V papiňáku na rozehřátém oleji do zlatavé barvy orestujeme cibuli, položíme roládu a ze všech stran ji prudce osmažíme. Podlijeme vývarem, zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru a přidáme lžíci rybízové marmelády. Krok 4: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni doměkka (kýtu cca 30 minut, plec cca 40 minut).
Po ochlazení hrnec otevřeme, roládu vyjmeme stranou a uchováme v teple. Krok 5: Šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme plátek másla a podle potřeby dochutíme solí. Silným varem odvaříme na hustější konzistenci.
Pokud chceme více šťávy, můžeme v troše vody rozmíchat 1-2 lžičky solamylu a 2 minuty provaříme. Krok 6: Z rolády odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Roládu také můžeme podávat s pečivem po studenu, nakrájenou na tenčí plátky.

Zveřejněno 14. 12. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro mnohé je to asi nezvyklá kombinace surovin, ale já ráda používám kombinaci masa s domácí rybízovou (i jinou) marmeládou. Šťáva má příjemnou navinulou chuť a pokud necháte jídlo uležet do druhého dne, chutě se ještě více krásně spojí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Zg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Zg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Marie Svarcova: Maruško,moc děkuji za hezký komentář,moc mě to potěšilo;-):-K

:-)<3:yes::yes: máme rádi masové rolády a ráda je dělám, tvůj recept i prezentace se mi moc líbí:-K

So Nia: Těší mě,že jste si vybrala tento recept:-KVěřím,že se roláda povede a bude chutnat:-8

O víkendu budeme zkoušet :) snad se nám to povede tak dobře jako vám :-):-*

Vyborne! Misto marmelady jsem potrela hortici. Dobry napad s celerem! Jen jsem ho dala min, abych roladu srolovala. Podavala jsem s bulgurem :)

Lucie: Děkuji za komentář:-KJsem ráda,že jste si vybrala tento recept,který jste si hezky upravila a přizpůsobila podle sebe;-)

Helena Švédová 29. 12. 2016 18:08
Je to super recept, vařila jsem ho pro 7 osob z 1 200 g masa, vše jsem zdvojnásobila a bylo to super...vřele doporučuji...:-D:-D:-D

Helena Švédová: Děkuji za důvěru a vyzkoušení,potěšilo mě to:-8:-K
Všem děkuji za komentáře a hodnocení:-K

Prima, pěkná prezentace:-D:yes:

Super, to máme rádi..:yes::yes::-)

Moc pěkné :yes:

Však nemusí být jen šípková . Jednou jsem zkoušela recept na historickou omáčku (jíchu) k rybě a kombinovala rybízovou marmeládu a křen a nebylo to špatné.

<3Mnam....Ja mam take rada k masu brusinkovy kompot,take dobra kombinace:-K:yes:

<3 celé bych to snědla<3:-K

Tématické fráze:
vepřová roláda, roláda z vepřové plece, vepřové rolady, vepřová roláda z plecka, roláda z vepřového plecka, vepřová roláda recept, masová roláda z vepřového masa, vepřová roláda z vepřové plece, roláda z vepřové kýty, vepřová roláda z kýty, recept na veprovou roladu, vepřové roladky, vepřove rolada, vepřová roláda po studenu, vepřova rolada z plece, veprovarolada, vepřová roláda recepty, vepřové maso na celeru, rolada vepřova, vepřová roláda

Suroviny:
maso vepřové, celer, salám, vývar, marmeláda rybízová, cibule, olej, máslo, pepř mletý, sůl, režná nit, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu