Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krtkův dort na plechu

Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého tvaru vytvořen krtkův dort na plech. Avšak nic mu nechybí.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby tuhnutí

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 301 kJ /
7 481 kcal
Bílkoviny144,95 g
Tuky403,13 g
Vláknina43,62 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 961 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy797,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve ze surovin určených na pudink, uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu jen s menším množstvím mléka a necháme ho za občasného promíchání vychladnout. Krok 2: Těsto:
Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Krok 3: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s uchy) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut. Krok 4: Stracciatelový krém:
V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a připravíme stracciatelový krém. Krok 6: Když je krém hotový, tak banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme stracciatelový krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Krok 7: A je hotovo. Buchtu necháme ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu.

TIP: Tipy a rady jaké zvolit občerstvení na dětskou oslavu

Zveřejněno 3. 6. 2009

Poznámka autorky mardosa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZoD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZoD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Prosím na jak velký plech je tohle množství? Díky.

Super recept, dělala jsem prvně a moc se povedl. Měla jsem strach z pudinku, ze kterého se udělal homogenní knedlík :-((:-((, ale krásně se v krému rozpustil. Budu dělat znovu a znovu, díky moc za recept:-K

Velmi výborný recept<3

Dnes jsem ho ochutnala u kamarádky.VÝBORNÝ.Určitě ho udělám.

kulimirka:
taky nám moc chutná :-8

výborný recept ,jen jsem dělala dvojitou dávku a měl úspěch a jen se po něm zaprášilo a 20 lidí si smlslo :-)

Udělala jsem ho včera, moc nás tedy nenadchnul, těsto je dobroučké, ale krém je jen kopec smetan, trochu doslazený. už ho neudělám

CHYSTÁM SE PÉCI ZÍTRA, TAK JSEM MÓÓÓC ZVĚDAVÁ, JAK BUDE CHUTNAT:-p:-p

Tak jsem ho právě dala do ledničky a už se nemůžem dočkat zítřka,dělá se skvěle a bude vynikající,šikulka:-K:-8:yes:

Včera jsem dělala Krtkův dort ale těsto bylo jako na perník! Vynikající!!!!:yes:

adelka buksova 17. 12. 2011 16:49
ten krtkův dort byl faktycky dobrý:-p :yes: nemůžuse dočkat aš hozase udělám na Vánoce :-D :-)):-D :-*

Sedmikráska 16. 9. 2011 07:17
Vypadá to nádherně! Ale moc nechápu: když vydlábu jen půl buchty a NE až na dno, jak tam potom strčím ty banány!!! :-O Pomooooc! Předem díky.

Podle mě není problém s přepisováním receptů, já například vyhledávám recepty hlavně tady, kdyby byl na jiné stránce, nepřišla bych na něj. Navíc pokud někdo hodí něco na internet, s kopírováním musí počítat, pokud neuvede jinak (tj. "kopírovat se zdrojem", nedá na fotky hologram a podobně)

Holky je to super recept dneska jsem ho dělala má to velký úspěch posílám bodíky i když teda nevím komu :yes::-K

HankaR.: To si teda můžeš být jistá, že autorem receptu JSEM JÁ:-!:-!:-! Napsala jsem to a nafotila pro mé stránky a poté se chtěla podělit ještě s maminkama na Mimibazaru a tady a recept vložila, jenže bez mého svolení si klidně recept někdo zkopíroval a rozeslal mejlem:-!:-!:-(( To se při nedělá a když, má tam uvést zdroj, tj. http://bucifousek.webgarden.cz/

Ňam dávám do oblíbených a bodík k tomu:-p:-p:yes:

Martino, super, tak je to v pořádku;-)

Tak jsem dala svojí fotku,jak by to asi mělo vypadat.:-8:-8:yes:

Myslím, že je úplně jedno, kdo je autorem, protože kdo to první pekl se opravdu asi nedozvíme, jsem jen ráda, že je tady něco pro milovníky těchto banánových moučníků na způsob krtkova dortu. U nás doma ho milují a tak to určitě vyzkouším a nebudu řešit, kdo je autorem :-))

HankaR, mne je to v podstate jedno, či je autorom bucifousek alebo nie, iba som žasla, že sa tu objavil okopčený text (s výnimkou pár zmien, napr. bez slov o chlapákoch). Tiež mi v uplynulých dňoch recept došiel mailom, preto som si ho všimla. Stále si myslím, že nie je dobré prepisovať recepty z webu na web. Ale to je môj názor...
Nič to nemení na tom, že múčnik je veľmi chutný.
Mardose ďakujem za doplnenie zdroja a teším sa na jej recepty z vlastnej kuchyne.

Výborná buchta taky dělám dávám bodíka:-p:-)):yes::yes::yes:

:-! U takovýchto receptů si nikdo nemůže být jist autorem, a já se domnívám, že bucifousek to není;-)

To je fakt, každý se musel se zákony internetu nějak seznámit... A Martina zrovna takto :-(. Také jsem přesvědčená, že chybami se poučíme - učíme...:-)

Holky, klídek, Martina je nová a příště se chybiček určitě vyvaruje;-)

No a hlavně uveřejnit cizí fotku bez svolení autora:-// To raději žádnou!!

Mardosa, nehnevaj sa, nemá zmysel prepisovať recepty z jedného webu na druhý. Ak si dáš do vyhľadávača krtkuv dort na plechu, ukáže sa pravý autor. Akosi si ho zabudla pripísať. Pozri na www.bucifousek.webgarden.cz!

Já jsem fotku neměla,nenapadlo mě,že ji budu potřebovat,chtěla jsem to sem dát až to budu dělat,ale využila jsem té fotky,aby bylo vidět ,jak to má vypadat a pak ji samozřejmě změním.;-);-);-)

Fotka je z toho meilu,to je fakt,ale já ho dělám.Až ho budu dělat,nafotím postup.Asi v sobotu.:-!

Tenhle recept jsem dostala před pár dny meilem i s touto fotkou a ještě je tam vyfocen celý postup. To je náhoda, nebo je to Martino Tvůj recept?

Marti, je to úžasné, taky v nejbližší době zrealizuji;-) +

Tématické fráze:
krtek na plech, krtkův dort, krtkův dort recept, krtkův dort nejlepší recept, recept krtkův dort, rezy krtek na plech, recept na krtkův dort, krtkovy řezy, dort krtek, krtek na plechu, recept krtek na plech, krtkův dort video, buchta krtek, recepty krtkův dort, recept na dort, krtkova buchta, krtek dort, bucifousek, krtkov dort, krtkův řez

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, kakao, olej, mléko, prášek do pečiva, tvaroh, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr vanilkový, banán, mléko, pudink vanilkový, cukr, sádlo, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu