Krtkův dort na plechu
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého tvaru vytvořen krtkův dort na plech. Avšak nic mu nechybí.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 301 kJ / 7 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,95 g |
Tuky | 403,13 g |
Vláknina | 43,62 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 961 mg |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 797,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve ze surovin určených na pudink, uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu jen s menším množstvím mléka a necháme ho za občasného promíchání vychladnout.
Krok 2: Těsto:
Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Krok 3: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s uchy) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut. Krok 4: Stracciatelový krém:
V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a připravíme stracciatelový krém. Krok 6: Když je krém hotový, tak banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme stracciatelový krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Krok 7: A je hotovo. Buchtu necháme ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu.
Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Krok 3: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s uchy) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut. Krok 4: Stracciatelový krém:
V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a připravíme stracciatelový krém. Krok 6: Když je krém hotový, tak banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme stracciatelový krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Krok 7: A je hotovo. Buchtu necháme ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZoD
Moje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZoD
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 5 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
krtek na plech,
krtkův dort,
krtkův dort recept,
krtkův dort nejlepší recept,
recept krtkův dort,
rezy krtek na plech,
recept na krtkův dort,
krtkovy řezy,
dort krtek,
krtek na plechu,
recept krtek na plech,
krtkův dort video,
buchta krtek,
recepty krtkův dort,
recept na dort,
krtkova buchta,
krtek dort,
bucifousek,
krtkov dort,
krtkův řez
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
kakao,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
banán,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
sádlo,
mouka polohrubá
Komentáře (34)