Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hovězí burger od Chefkraus

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CHEFKRAUS CHEFKRAUS

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 575 kJ /
615 kcal
Bílkoviny46,32 g
Tuky38,63 g
Vláknina6,96 g
Cholesterol 196 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,50 g
Sacharidy18,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátou střední pánev přidáme jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Pak přidáme cibuli a česnek a smažíme po dobu 2-3 minut, nebo dokud to nezměkne. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami (oregáno, bazalka). Směs přeneseme do velké mísy a necháme vychladnout. Krok 2: K ochlazené směsi vmícháme mleté ​​maso, sůl, pepř a trochu strouhanky (2 polévkové lžíce). Rozdělíme směs na 4 části a každou část vytvarujeme na hamburger placičky, které jsou o něco větší, než je průměr housky. Krok 3: Předehřejeme grilovací pánev na středně vysoké teplo. Doprostřed hamburger placičky uděláme dolíček (proto, aby se maso neroztahovalo do výšky a bylo stejnoměrně grilované). Hamburger placičku položíme na grilovací pánev na po dobu 3 - 5 minut (co minutu otáčíme), nebo dokud známky grilování poznáme sami. Pak otočíme placičky a nakonec přeložíme každý plátkem sýra Cheddar a grilujeme asi 1-2 minuty. Masové placičky přeneseme na talíř. Krok 4: Mezitím dáme na chvíli grilovat slaninu. Hotovou slaninu položíme na hamburger placičku. Krok 5: Snížime teplotu na vařící desce nebo vnitřní teplotu grilovací pánve na střední. Housku rozřízneme napůl a každou stranu housky polijeme zbývajícím olivovým olejem a posypeme oregánem. Pak vložíme na grilovací pánev po dobu asi 2 minut nebo dokud nebude lehce opečená. Krok 6: Domácí omáčka AÏOLI: kysanou smetanu smícháme s česnekem a koprem, dochutíme šťávou z limetky. Krok 7: Dolní část opečené housky namažeme domácí omáčkou AÏOLI, pak dáme 2 listy ledového salátu, na ně masovou placičku se sýrem, tři rajčata na plátky, posypeme červenou cibulí, dále dáme další masovou placičku a nahoru dáme propečenou slaninu a lístky rukoly nebo spíše použijeme polníček. Nakonec přiložíme horní stranu housky.

Zveřejněno 16. 1. 2017

Poznámka autora CHEFKRAUS

Doufám, že Vám to bude chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hovězí burger od Chefkraus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kl7G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hovězí burger od Chefkraus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kl7G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Opravdu na 4 placičky 200g masa? Mám zkušenost, že se často hooodně smrsknou při tepelné úpravě, tak za syrova dělám skoro plachty, dolíček jsem vyčetla teprve nedávno, to je dobrá vychytávka, a pak jsou to stejně jen skoro poloviční tvary.

evula: nene ingredience byli 200g je jedna placicka

" Rozdělíme směs na 4 části "
Na 1 burger máte 4 placičky, na 2 burgery máte 1 housku; jinak řečeno na 1 porci máte 4 placičky
No, i to se při psaní rcp může stát, že:-)

magdalenka: může se smažit ale nemusí,já radši když se nesmaží...

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
domácí hovězí burger, hovězí burger recept, domácí burger recept, burger příprava, domácí hovězí burger recept, recept na hovězí burger, hovězí burger recept pohlreich, hovězí burger pohlreich, příprava burgerů, hovězí burger příprava, domaci burger, hovězi burger, hamburgry hovězí recept pohlreich, recept na domácí burger, příprava masa na burger, burger z hovězího masa, domácí hovězí burgery, jak připravit hovězí burger, hovězí burgery recept pohlreich, příprava burger

Suroviny:
houska, olej olivový, česnek, cibule červená, rajče, maso hovězí mleté, sůl, pepř černý, koření oregáno, paprika čerstvá červená, sýr chedar, slanina, salát ledový, polníček, smetana zakysaná, česnek, kopr, limetka

Přidat fotografie receptu