Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vlašáček

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 433 kJ /
821 kcal
Bílkoviny46,58 g
Tuky52,87 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,50 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.

Zveřejněno 6. 6. 2009

Poznámka autorky mardosa

Dělávám na vánoce,nebo na nějaké větší oslavy.Je to opravdu mňamka!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vlašáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7628

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vlašáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7628

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Každý s i to pojmenuje jak chce.V cílové čáře je pořád stejně dobrý,at je varianta jakákoliv.Hezké vánoce všem !!!!! :-K:-K

Nedělám moučnou kaši, ale trochu hustého bešamelu, míchaného s majonezou - dodnes, a proč ne? Vlašák tomu neříkám, je to prostě salát:-)

salát nastavovaný moučnou kaší jako ve výrobnách..... ;-( , jak píše mardosa , by se měl jmenovat recept :no: bléééé

No, moučná kaše zřejmě dělí národ...:-D
Mně, když jsem začínal s domácím vlašákem, vadila jeho koncentrovaná chuť.
Než jsem se dopracoval k nastavování bramborami, nastavoval jsem i moučnou kaší.
Nestydím se za to:-K

prosciuto 30. 6. 2015 19:44
Dajda:
Ja viem, ale to slovo najlepšie vystihuje obsah môjho komentáru.

zajímavé povídání o vlašáku - ale takový jsme asi nikdo z nás už neochutnali, vlašákem se nyní nazývá "vylepšený" jemnější salát bramborový
https://www.facebook.com/BabicinyReceptyNaDobroty/...

prosciuto: Prosciuto, prosciuto, Československo už hezkých pár let neexistuje! :-D

prosciuto 30. 6. 2015 15:42
mardosa:
Náhodou som sa dostal k tomuto receptu.
Vaša pripomienka - "a mouka je v salátu pořád a pořád bude ..."
je čisto Váš názor - asi ako múka v guláši.
Že tam múka nepatrí, to vie celý svet (žiaľ, okrem Vás...).
Ale v Československu sa dáva múka už asi aj do čaju a tak ma to síce nase..., ale neprekvapí.

Tenhle salát dělám taky,jen v receptu,který mám už asi 15 let,je uvedeno,že se kaše po vychladnutí má nakrájet a přidat k ostatním surovinám. Ale v podstatě je to jedno.Mohu ho všem vřele doporučit-je lehký a skutečně výborný,až ochutnáte nebudete chtít dělat jiný.Nemusíte mít obavy,že je z něho na chuť cítit mouka,protože není.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ondrej Kolesár:nevím co tady řešíte,tak to nedělám,když se mě to nelíbí a je to ne?Anehaním něco,co jsem nezkusil......

Ondrej Kolesár 19. 2. 2013 14:12
mardosa:
Kľud "mrdosa", jedná sa o jeden nevydarený recept a nič viac!

Ondrej Kolesár:Je tam napsané,nakrájet - vy neumíte číst?

Ondrej Kolesár 18. 2. 2013 21:07
magdalenka:
Pani Magdalenka, súhlasím s tým, že recept je domáca verzia niečoho, čo autorka nazvala Domáci vlašský šalát. Odvolávam to, čo som napísal o múčnej kaši, aj keď viem, že tam nepatrí.
Napriek tomu ale musím dodať, že recept nie je kompletný (väčšina ingrediencií nie je uvedená v príprave a v takom prípade mi je úplne jedno, či je to domáca verzia alebo akákoľvek iná ...!
Je od Vás veľmi milé, že zastávate autorku receptu a preto si zaslúžite :yes::yes::yes:

Ondrej Kolesár: Trochu zhovievavosti...autorka uvádza domácu prípravu, to znamená, ako si šalát robí ona doma. Prečo by si majonézu nemohla nadstaviť múčnou kašou? Toto je jej recept, nie receptúra lahôdkarskej výrobne.
A pokiaľ viem, gothaj je ten parízer s mastnými bielymi okami.

Ondrej Kolesár 18. 2. 2013 20:33
Nereagovala ste na chýbajúcu prípravu!
Tam je najväčší nedostatok receptu.
Nevedel som, že Gothaj je v Česku saláma. Tu existuje syr s takým menom.
A samozrejme, že v majonézovom šaláte nie je múka - pracoval som v potravinárskom priemysle ešte v dobe komunizmu a potom v zahraničí.
:no:

Ondrej Kolesár:Gothaj je měkký salám ...... a mouka je v salátu pořád a pořád bude ......:-D

Tématické fráze:
domácí vlašský salát na chlebíčky, vlassky salat na chlebicky, domácí gothaj, pařížský salát na chlebíčky, domácí vlašák na chlebíčky, domaci vlašsky salat, vlašský salát domácí, vlašský salát na chlebíčky recept, recept na domácí vlašský salát, domaci salat na chlebičky, domácí vlašáček, vlašák na chlebíčky, domácí gothaj recepty, domácí gothaj recept, domaci vlasak, domací pařížský salát na chlebíčky, vlašský salát za komunismu, vlašák salát, saláty na chlebíčky, domáci pařížsky salat

Suroviny:
salám gothaj, okurka čerstvá, cibule, hrášek sterilovaný, majolka, hořčice, sůl, pepř, mléko, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu