Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 537 kJ /
2 040 kcal
Bílkoviny100,94 g
Tuky152,73 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,30 g
Sacharidy59,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec. Krok 2: Maso orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a tak 2 minutky ještě restujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme a zalijeme cca 2 dcl vody. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme od bodu varu 10 minut. Krok 3: Po otevření tlakového hrnce přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme, popřípadě dochutíme. Krok 4: Knedlíky:
Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny. Krok 5: Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.

Zveřejněno 27. 1. 2017

Poznámka autorky JanaDorazinova

Knedlík je pro všechny, kdo z jakéhokoliv důvodu nemohou používat mouku. Pro tyto účely mi recept na něj dovolila zde zveřejnit Monika Poracká. Třeba se bude někomu hodit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnmG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnmG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

<3 jj Jani, tak to bych si dala s chutí :yes::-K

casino: no, osoba to jistě udrží v paměti... rýže jako příloha to posouvá ještě někam na jih...k sedmihradskému zelí a tak podobně...a tak si to osoba určitě uvaří:-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

:-K:-K:yes::yes:

"Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky"
Nebude-li stanoven výkon MW, nebo se to neokecá např. tím, že každá trouba peče jinak:-D pak sekundička sem sekundička tam nemá význam...:-p
No, "knedlík":-O na obrázku vypadá zajímavě:yes:

<3:yes::yes:

Recept vypadá moc zajímavě, hlavně ty knedlíky:-K. K Jen si myslím, že ten údaj 2,80 min. bude pro někoho ořech.

rozmarynaH:

Nadja: Díky holky. Tu oměrku někde mám od léků:-p

Zobrazit 8 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
segedínský guláš recept, segedínský guláš, kolik je 1/16 litru, gulas bez mouky, segedínský guláš z vepřového bůčku, segedínsky gulaš recepty, recepty na segedínský guláš, 1/16 litru, kolik je 1/16, kolik je 1/16 l, kolik je 1/8 litru, zapeceny segedinsky gulas, recept segedínský guláš, kolik je 1/3 hrnku oleje, 1/8l jak odmerit, kolik je 1/16l, jak odmerit dcl, 1/16 l = kolik ml, guláš se smetanou, segedínský na guláš

Suroviny:
bůček vepřový, smetana, cibule, paprika sušená sladká, zelí kysané, sůl, pepř, olej, vejce, mléko sušené, sůl, petrželka zelená, sádlo

Přidat fotografie receptu