Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Tento pokrm je známý svou jemností a šťavnatostí, která vzniká pomalým dušením hovězího masa ve vlastní šťávě. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které se hodí jak na všední den, tak i na slavnostní tabuli.
Suroviny pro 1 dávka
2,25 litru hotové směsi
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 680 kJ / 6 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 416,00 g |
Tuky | 523,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.
Krok 2: Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlachy. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II. stupeň a vaříme 6 hodin.
Krok 3: Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut.
Krok 5: Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme.
Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme. Krok 6: Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.
Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.
Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme. Krok 6: Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.
Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.
Zveřejněno 27. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
Moje poznámka
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 18 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 19 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 3 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 10 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 10 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 11 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 11 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 12 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 13 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ve vlastní štávě,
hovězí ve vlastní štávě recept,
hovezi na stave,
hovězí maso na stave,
hovězí maso ve vlastní štávě,
hovězí maso ve vlastní šťávě recept,
hovězí ve vlastní štavě recepty,
hovězí kostky ve vlastní šťávě,
hovězí ve vlastní šťávě - recepty,
hovězí maso v papiňáku,
hovězi na vlastni šťávě,
recept na hovězí ve vlastní šťávě,
zavařené hovězí maso recept,
hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept,
hovězí sádlo,
hovezi na stave recepty,
recept hovezi ve vlastni stave,
zavařené hovězí maso,
hovezí ve vlastní štave,
hovězí maso ve vlastní štáve recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
vývar hovězí,
sůl
Komentáře (25)